събота, 20 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1800 прочитания

  Viber стартира нова функция у нас

  България е първата страна в Европа, в която функционалността „Бизнес чатове“ е налична
  01 септември 2022, 15:43 a+ a- a

  сн: Viber

  Rakuten Viber обяви старта на най-новата си функция, която ще позволи на всички съобщения и чатове между бизнеса и потребителите да бъдат събирани в една папка. България е първата страна в Европа, която ще лансира „Бизнес чатове“ в приложението, съобщават от компанията.

  Новата функционалност ще бъде активирана автоматично след получаване на първото бизнес съобщение - например при потвърждение на поръчка от доставка на храна, известие от банка, специална оферта от магазин и т.н. За потребители, които са имали разговори с бизнес в миналото, новата папка „Бизнес чатове“ ще се появи веднага след актуализацията на последната версията на Viber. Папката ще се намира сред останалите чатове на потребителя и в нея ще се съхраняват всички съобщения получени от брандове, по подразбиране. Това създава и едно допълнително ниво на сигурност за потребителя, тъй като всички съобщения, които се събират там ще бъдат само от верифицирани източници.

  Последни проучвания показват, че 71% от потребителите искат да има удобни начини за комуникация с бизнеса, а 95% от топ лидерите на компании, залагат като най-голям приоритет в стратегиите си именно клиентското преживяване.

  В България само за първото полугодие се вижда ръст от 50% сред всички изпратени бизнес съобщения и цели 79% ръст в разговорните съобщенията (поддръжка на клиенти; чат за направена поръчка и т.н.)

  С новата функционалност потребителите получават още повече контрол върху преживяването си в приложението благодарение на специална папка, която разделя бизнес разговорите им от личните чатове. Всеки потребител може да организира разговорите си с любимите брандове по свой вкус: да мести чатове от папката „Бизнес чатове“ в основния си списък със съобщения и обратно, да „закачи“ важни и конкретни чатове в горната част и т.н.

  Потребителите няма да пропуснат важни напомняния или съобщения от брандовете, благодарение на известията на заключен екран и удобния потребителски интерфейс. По подразбиране, съобщенията само от потвърдени акаунти се съхраняват в папката, така потребителите ще знаят, че получават достоверна информация.

  Към днешна дата над 8500 компании използват бизнес решенията на Viber, за да общуват с клиентите си лично. Само в България са създадени близо 700 бизнес акаунта, а бройката продължава да расте. Функцията „Бизнес чатове“ е перфектното място за бранда да общува със своите клиенти, за да създава ангажираност и конверисии. Функцията също създава обособено място, където потребителите са готови да общуват директно с брандовете. Освен това, новата функционалност подобрява отношенията между двете аудитории, като създава по-силна лоялност от потребителите. Тестовете показват, че процентът на отворени съобщения е над 70%. Клиентите се доверяват на съобщенията събрани в папката, защото са от верифицирани акаунти.

  „Нашата основна стратегия в момента е Viber да се превърне в суперприложение, а не просто да остане комуникационен инструмент. Затова и предлагаме набор от функции и възможности, които помагат на потребителите да улеснят ежедневните си задачи, без да напускат комфорта на приложението: от чатове с брандове до поръчка на храна — и дори плащане на комунални услуги, — коментира Кристина Констандаче, глобален директор продажби в Rakuten Viber. „Функцията „Бизнес чатове“ създава специално пространство, което е идеално за разговор между бранд и потребител, което го прави ефективно и удобно както за бизнеса, така и за клиентите.“

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 1 ден
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 2 дни
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 2 дни
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 2 дни
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство