сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2412 прочитания

  Борис Христов, 356labs: Искаме да превърнем София в столица на презентационните умения

  Научете повече за предстоящата през пролетта на 2023 конференция Present to Succeed
  27 октомври 2022, 17:32 a+ a- a

  Да превърне София в столица на презентационните умения. Тази мисия си поставят екипът на 356labs и нейният основател Борис Христов с организирането на Present to Succeed - най-голямата презентационна конференция за бизнес професионалисти. Форумът вече има две успешни издания, а следващото предстои на 28 април 2023, като за първи път ще е в хибриден формат. Как се ражда идеята за конференцията, която е без аналог в света, и с какво ще е различна Present to Succeed 2023? Вижте какво разказа пред Economy.bg Борис Христов – Основател на 356labs. 

  Организирането на подобна конференция винаги е било нещо като фикс идея за нас, защото подобен форум в нашата индустрия няма. Когато започна ковид, ние като компания, която оперира в сферата на услугите (от една страна, създаваме презентации за нашите клиенти, а от друга – създаваме обучения), се оказахме потърпевши от замразяването на бюджетите. И когато само за един ден получихме 3-4 обаждания от различни клиенти, които буквално ни казаха да спрем всичко, ние се запитахме какво следва. Тогава започнахме да обмисляме как можем да обърнем това от негатив в позитив и какво означава за нас.

  За нас това означаваше, че се освобождава ресурс, с който можем да работим по проект, който винаги ни е бил на сърце и който поради липса на време или достатъчно ресурси непрекъснато сме отлагали. Този проект всъщност е конференцията Present to Succeed. Това беше първият ключов проект, който искахме да подхванем, когато ни се освободи време.

  Искахме да го подхванем не само защото го няма в индустрията, но и защото от бизнес гледна точка това за нас, като сървиз компания, е продукт. Наш ключов приоритет беше да се трансформираме от сървиз компания към продуктова компания и конференцията положи едно страхотно начало.

  Организирахме вече две издания. Започнахме през 2021 с изцяло онлайн формат. В разгара на ковид имахме лудостта да организираме онлайн конференция и въпреки замразените маркетингови бюджети да търсим спонсори. В крайна сметка обаче се получи едно изумително събитие с над 3200 продадени билета на хора от над 50 държави. За два дни онлайн привлякохме едни от най-добрите сторителъри, дизайнери на презентации, експерти по визуализации на данни, пъблик спийкъри. Тази година повторихме конференцията отново онлайн. Запазихме формата, тъй като искахме да го засилим и да покажем, че успехът на първото издание не е бил случайност, както и че такова събитие трябва да съществува, има смисъл и полза от него.

  Затова го направихме отново онлайн. Просто вдигнахме летвата малко по-високо откъм подготовка, изпълнение, планиране, лектори и програма. Всичко, което чухме като обратна връзка и коментари от гостите на първото събитие, приложихме във второто издание. Повторихме форума в същия мащаб и с хора от много държави на различни роли.

  Нашата цел сега, след като имаме зад гърба си две много големи конференции, е следващата година да направим логична крачка с организиране на хибридно събитие. То ще е както на живо, така и онлайн. Мисията ни е да превърнем София в столица на презентационните умения. Затова на 28 април 2023 ще докараме в София топ лектори от цял свят. Предстоящото издание ще е в рамките на един ден. Решихме да е само един ден заради обратната връзка от предходните събития. Хората казаха, че два дни са им много. Поканили сме както експерти, които са участвали в миналогодишните издания, така и нови. И наистина вярвам, че това събитие ще постави София на картата на презентационните умения и сме горди, че ние сме единствените, които го правим.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 8 часа
  преди 13 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 13 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 14 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании