неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1222 прочитания

  Каузите на А1: Обновяване на педиатричното отделение в МБАЛ Карнобат

  Компанията дари за каузата 80 000 лв., сумата беше допълнена с 5000 лв., събрани от служителите на А1 по време на Коледния благотворителен базар
  16 февруари 2023, 16:33 a+ a- a

  Изображение: А1  

  В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

  Педиатричното отделение в МБАЛ Карнобат ще бъде обновено със средствата от коледната кампания на А1 „Закръгляме в полза на доброто“ по проект „Светулка“, съобщиха от компанията.

  А1 обяви, че е дарила 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната база и развитие на емоционалната среда в детското отделение на болницата. 80 000 лв. е сумата, която коледната кампания „Закръгляме в полза на доброто“ е генерирала в края на 2022 г. в подкрепа на проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. Екипът на А1 е събрал допълнително 5000 лева по време на Коледния благотворителен базар на компанията, които също са дарени за каузата.

  От А1 припомнят, че в периода на кампанията „Закръгляме в полза на доброто“, провела се от 14 ноември до края на миналата година, са закръгляли до лев всяка сметка на частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Близо 300 000 потребители са допринесли за събирането на необходимата за обновяването сума с избора на дигиталните канали за управление на своите услуги в периода на кампанията.

  МБАЛ Карнобат. Снимка: A1

  Отделението в болницата в Карнобат кандидатства в сайта на „За доброто“ наред с други здравни заведения от областите Търговище, София-област и Смолян. Педиатричният сектор в МБАЛ – Карнобат отговаря в най-пълна степен на критериите за избор на проект „Светулка“, уточняват от A1. Наред с това, натоварването на отделението е над средното за страната, което означава, че преобразяването на мястото ще подобри условията за лечение до разширен кръг деца пациенти.

  Детското отделение в МБАЛ Карнобат. Снимка: A1

  Детското отделение разполага с 15 легла и осигурява лечението на над 600 малки пациенти годишно, за които се грижат четирима лекари, шест медицински сестри и двама санитари. Отделението в Карнобат е от изключителна важност за хората от региона. През годините болничният екип е спечелил доверието на пациентите и родителите им. Местната общност дава заявка, че ще участва в развитието на проект „Светулка“ на място.

  Сумата от общо 85 000 лева, дарени от А1 и нейните служители, ще бъде инвестирана в цялостната реновация на помещенията по одобрен архитектурен проект, който ще бъде официално представен през пролетта. Всички промени в него ще допринесат за по-качественото лечение на децата в региона.

  Заложените в проекта подобрения отговарят на най-високите стандарти, като се вземат предвид индивидуалните дадености на конкретната болница. Ще бъдат изградени нови санитарни помещения и ще бъде закупена необходимата медицинска апаратура като вакуум и кислородна инсталация, които да допълнят наличните инхалатори и перфузори. Всяка стая в педиатричното отделение ще бъде с индивидуален дизайн, който да пренася малчуганите в приказен свят и да помага за намаляване на стреса по време болничния престой. В рамките на проект „Светулка“ ще се работи за подобряване на отношението и комуникацията между страните, ангажирани в процеса на оздравяване на малките пациенти, с което да се промени и емоционалната среда в болницата.

  ВИЖТЕ ОЩЕ:  

  Каузите на A1: Карти с мобилен интернет на бежанци от Украйна
  Каузите на Нарру Bar&Grill: Работа и дом за бежанци от Украйна
  Каузите на TBI Bank: Дарение от 500 хил. лв. в подкрепа на украинския народ
  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна
  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021
   

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство