събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1343 прочитания

  Каузите на А1: Обновяване на педиатричното отделение в МБАЛ Карнобат

  Компанията дари за каузата 80 000 лв., сумата беше допълнена с 5000 лв., събрани от служителите на А1 по време на Коледния благотворителен базар
  16 февруари 2023, 16:33 a+ a- a

  Изображение: А1  

  В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

  Педиатричното отделение в МБАЛ Карнобат ще бъде обновено със средствата от коледната кампания на А1 „Закръгляме в полза на доброто“ по проект „Светулка“, съобщиха от компанията.

  А1 обяви, че е дарила 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната база и развитие на емоционалната среда в детското отделение на болницата. 80 000 лв. е сумата, която коледната кампания „Закръгляме в полза на доброто“ е генерирала в края на 2022 г. в подкрепа на проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. Екипът на А1 е събрал допълнително 5000 лева по време на Коледния благотворителен базар на компанията, които също са дарени за каузата.

  От А1 припомнят, че в периода на кампанията „Закръгляме в полза на доброто“, провела се от 14 ноември до края на миналата година, са закръгляли до лев всяка сметка на частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Близо 300 000 потребители са допринесли за събирането на необходимата за обновяването сума с избора на дигиталните канали за управление на своите услуги в периода на кампанията.

  МБАЛ Карнобат. Снимка: A1

  Отделението в болницата в Карнобат кандидатства в сайта на „За доброто“ наред с други здравни заведения от областите Търговище, София-област и Смолян. Педиатричният сектор в МБАЛ – Карнобат отговаря в най-пълна степен на критериите за избор на проект „Светулка“, уточняват от A1. Наред с това, натоварването на отделението е над средното за страната, което означава, че преобразяването на мястото ще подобри условията за лечение до разширен кръг деца пациенти.

  Детското отделение в МБАЛ Карнобат. Снимка: A1

  Детското отделение разполага с 15 легла и осигурява лечението на над 600 малки пациенти годишно, за които се грижат четирима лекари, шест медицински сестри и двама санитари. Отделението в Карнобат е от изключителна важност за хората от региона. През годините болничният екип е спечелил доверието на пациентите и родителите им. Местната общност дава заявка, че ще участва в развитието на проект „Светулка“ на място.

  Сумата от общо 85 000 лева, дарени от А1 и нейните служители, ще бъде инвестирана в цялостната реновация на помещенията по одобрен архитектурен проект, който ще бъде официално представен през пролетта. Всички промени в него ще допринесат за по-качественото лечение на децата в региона.

  Заложените в проекта подобрения отговарят на най-високите стандарти, като се вземат предвид индивидуалните дадености на конкретната болница. Ще бъдат изградени нови санитарни помещения и ще бъде закупена необходимата медицинска апаратура като вакуум и кислородна инсталация, които да допълнят наличните инхалатори и перфузори. Всяка стая в педиатричното отделение ще бъде с индивидуален дизайн, който да пренася малчуганите в приказен свят и да помага за намаляване на стреса по време болничния престой. В рамките на проект „Светулка“ ще се работи за подобряване на отношението и комуникацията между страните, ангажирани в процеса на оздравяване на малките пациенти, с което да се промени и емоционалната среда в болницата.

  ВИЖТЕ ОЩЕ:  

  Каузите на A1: Карти с мобилен интернет на бежанци от Украйна
  Каузите на Нарру Bar&Grill: Работа и дом за бежанци от Украйна
  Каузите на TBI Bank: Дарение от 500 хил. лв. в подкрепа на украинския народ
  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна
  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021
   

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 18 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 22 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 23 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект