събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    717 прочитания

    Състезанието по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 9 декември

    Международната блиц надпревара предизвиква ИТ професионалисти по забавен начин да решат 13 задачи в сферата на програмирането за 42 минути
    29 ноември 2023, 14:16 a+ a- a

    Илюстрация: DataArt

    И тази година DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy, което ще се проведе онлайн на 9 декември.

    Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

    Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C++, Java, C#, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

    Състезанието ще се проведе на английски език, а участниците могат да се регистрират както като индивидуални състезатели, така и като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност.

    Във всеки отбор може да има максимум трима участника, като отборът трябва да използва само едно устройство, от което да изпрати решението на задачите към сървъра за проверка. Ако членовете на отбора нямат възможност да участват заедно в едно и също помещение, е позволено да използват комуникационни канали като Viber, WhatsApp, Skype и т.н., но само и единствено за комуникация между участниците.

    По традиция състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти, които ще се борят за няколко категории награди:

    •Награда за първото правилно решение на задача.

    •Награда за най-кратък отговор на задача, която има решение.

    •Награда за първия верен отговор, че дадена задача няма решение.

    •Насърчителна награда за отбора или участника с най-малко наказателни точки.

    •Насърчителна награда за отбора или участника с най-много наказателни точки.

    Началото на състезанието ще бъде дадено в 12:00 ч. българско време на 9 декември 2023 г., събота. Преди събитието всеки регистриран участник ще получи линк за достъп.

    Proggy-Buggy се провежда от 2014-та година насам и се организира от екипа на глобалната софтуерна компания DataArt. До момента в инициативата са се включили над 10 000 участника от повече от 60 държави по целия свят. 

    Участието в състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години