неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    771 прочитания

    Бианор Сървисиз се присъединява към HAPS Alliance

    Организацията, в която членуват Airbus, Nokia, SoftBank и T-Mobile, има за цел предоставяне на достъпна глобална цифрова свързаност
    10 януари 2024, 13:25 a+ a- a

     

    “Бианор Сървисиз”, дъщерна компания на “Бианор Холдинг”, и разработчик на софтуер за пренос на данни и стрийминг на видео в реално време е приета за член на HAPS (High Altitude Platform Station) Alliance. Това е асоциация с нестопанска цел, посветена на изграждането на екосистема от станции на голяма надморска височина, които осигуряват цифрова свързаност на всички и навсякъде.

    Като член на HAPS Alliance, Бианор Сървисиз ще си сътрудничи с водещи в света телекомуникационни, технологични, авиационни и аерокосмически компании, като Aerostar, Airbus, Intelsat, Capgemini, Nokia, Ericsson, SoftBank, T-Mobile и NTT Docomo. Тяхната цел е да се създаде нормативна рамка, която да ускори изграждането на работеща HAPS екосистема.

    Експертният опит на Бианор Сървисиз в стрийминга на данни в реално време за отбранителната, телекомуникационната и медийната индустрия ще донесе ценна перспектива към общността на HAPS.

    „Радваме се да бъдем в компанията на такива световни лидери, както и на възможността да споделим нашия опит на такова високо ниво,” каза Иван Димитров, управител на Бианор Сървисиз. “Някои от проектите, по които работим и сме работили като NATO Alliance Ground Surveillance (NATO AGS) и Long Endurance Solar UAV (LESU), изградиха в Бианор изключително задълбочено познаване на материята, което вярвам ще можем да приложим в нашата бъдеща съвместна работа с партньорите ни в HAPS Alliance,” допълни Димитров.

    Членовете на HAPS Alliance си сътрудничат с други организации, за да формират регулаторните рамки и да представят предимствата на HAPS в стратосферата. Работните групи на HAPS Alliance обединяват технологични лидери, които създават продуктови спецификации и насърчават стандартизацията по следните начини:

    • Телеком: Работи за глобална хармонизация на HAPS спектъра на международно (International Telecommunication Union) и национално ниво; влияе на възникващите търговски стандарти, включително 3GPP (3rd Generation Partnership Project) наземни мрежи.

    • Авиация: Насърчава управлявано от индустрията кооперативно разделяне в горното въздушно пространство, включително съвместно тестване, симулации и пилотни програми.

    • Комерсиализация: Представя индустриалните ползи пред потенциални клиенти и изгражда кооперативна HAPS екосистема.

    • Оперативна съвместимост: Разработва продуктови спецификации и насърчава стандартизацията на оперативно съвместими HAPS мрежови елементи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години