неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    569 прочитания

    БФБЛ удължи срока за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2023

    До 31 януари продължава кандидатстването в 21-вото издание на утвърдения и престижен конкурс за компании и техните каузи
    16 януари 2024, 15:34 a+ a- a

    Изображение: БФБЛ

    Поради големия интерес се удължава срокът за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2023 – най-утвърдения и престижен национален конкурс за компании и техните каузи, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 21-вото издание на авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие продължава до 31 януари. 

    Бизнес конкурсът отново ще отличи ефективни и вдъхновяващи кампании в полза на служителите, обществото и природата, осъществени през 2023 г.  Целта на  БФБЛ e да насърчи добрите практики на ангажираност с обществени каузи и да популяризира корпоративните инициативи с най-голямо въздействие. Чрез участието си в конкурса компаниите имат възможност да споделят своите успешни ESG програми, да получат признание от експертното жури и да утвърдят репутацията си на желан работодател.

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отново ще отличат обществените ангажименти на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди две години от Хартата на многообразието в България, за да промотира корпоративните програми за приобщаване.

    С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната ESG платформа на организацията. Всички кандидатури се борят и за специалната награда Еngage за принос на служителите към ESG инициатива на компанията. 

    Конкурсът е отворен за всички компании независимо дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор,  комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Кандидатстването е безплатно и онлайн на сайта на БФБЛ, където е и регламентът за участие, а крайният срок е до края на деня на 31 януари 2024 г. 

    Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през март 2024 г.   

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години