неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1213 прочитания

    Български продукт с награда от най-голямото изложение за потребителска електроника в света

    Решението на Shelly Group позволява на потребителите да превърнат всеки малък електрически уред в смарт устройство
    18 януари 2024, 10:50 a+ a- a

    Умното реле Shelly 1 Mini Gen3 на българската компания Shelly, предлагаща IoT решения за умни сгради и домове, се нареди сред победителите в конкурса CES Picks в категорията на специализираното издание “Residential Systems” в Лас Вегас. Наградите отчитат най-добрите умни продукти и решения, представени на CES за 2024 година – най-голямото изложение за потребителска електроника в света. Победителите бяха избрани от екип от доказани експерти в сферата на технологиите, лектори и редактори в специализирани медии. Критериите, по които бяха оценени най-добрите решения, включват колко разнообразни и всеобхватни са приложенията на продуктите, колко лесна е употребата и интеграцията им с други устройства, съотношение цена-качество, иновативност и отличителност на пазара.

    Проектирано да предлага удобство, умното реле Shelly 1 Mini Gen3 позволява на потребителите много възможности за автоматизация, сред които да превърнат всеки малък електрически уред в смарт устройство и да контролират осветлението си от всяка точка. Благодарение на компактния си размер – само 35% от размера на продуктите от серията Shelly Plus, то идеално пасва в тесни пространства, където традиционните релета са неприложими. Решението може да бъде поставено директно в кутията на уреда без нужда от допълнително външно окабеляване или модификации.

    Серията Mini Gen3 на Shelly е оборудвана с първия собствен чип на компанията. Той е значително по-мощен от предходната генерация и разполага с 8 MB памет, която удвоява ефективността и бързината на устройството.

    „Горди сме, че наградите на CES отличиха именно Shelly 1 Mini Gen3. Нашето умно реле крие в себе си същността и мисията на компанията ни – да създава универсални, лесни за употреба и достъпни за всеки потребител IoT продукти. Shelly 1 Mini Gen3 е оборудвано с първия собствен чип на Shelly, който предлага два пъти повече памет от предходното поколение решения и е с по-усъвършенстван процесор. Основната ни цел е да осигурим по-гладко и по-бързо функциониране на устройствата ни с разширените възможности на новата ни гама, и се радваме, че получаваме признание за това”, коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Shelly Group AD.

    „Тази година участниците в CES бяха повече от всякога и наградите отразяват големия интерес на изложението. Конкуренцията между участниците в конкурса беше много силна, получихме рекордно количество кандидатури, а качеството им беше много високо. Победителите, които отличихме, трябва да бъдат изключително горди от постижението си – избраните решения показват истински иновации и впечатлиха журито ни“, допълват организаторите на конкурса.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години