неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2767 прочитания

    Телерик Академия стартира прием за Python програмисти

    Кандидатите ще могат да се подготвят за входящия изпит в курс с инструктор или с безплатни материали за самоподготовка в нов формат
    14 февруари 2024, 09:56 a+ a- a

    Телерик Академия обяви прием за петото издание на обучението за подготовка на Python програмисти - Alpha Python. Програмата е подходяща за всеки, който иска да стартира ИТ кариера през 2024 г., независимо от предишния си опит. С това издание на Alpha Python хората без познания в програмирането ще имат възможност да изберат дали да се подготвят за приемния изпит с нови интерактивни материали за самоподготовка или да се възползват от възможността да се включат в безплатен курс по основи на програмирането, воден от инструктор.

    „Да вземеш решение да се преквалифицираш или да надградиш техническите си знания и умения не е лека задача. За нас е важно да дадем възможност на всички, които искат да стартират ИТ кариера, да го направят, като изберат максимално работещ за тях подход за подготовка за приемния изпит. Радваме се, че с това издание на Alpha Python можем да добавим към настоящия курс, воден от инструктор, и опцията за самоподготовка в удобно време и с нови материали, интерактивни уроци, практически задачи и ментори. Така всеки желаещ може без риск да провери нивото на познанията си, да се подготви в собствено темпо за прием в програмата или просто да прецени дали програмирането е за него.“ – посочва Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Основно преимущество на новите материали за самоподготовка, до които всеки желаещ може да получи достъп, е гъвкавостта и възможността курсистите да избират времето и скоростта, с която да учат. Така се гарантира по-голяма ангажираност, а новите видео уроци под формата на интерактивни подкасти позволяват по-лесно усвояване на съдържанието, заради опцията то да бъде търсено и филтрирано по теми или ключови думи. Така курсистът може бързо и лесно да намери точно това, което го интересува, пропуснал е или му трябва в конкретен момент. В случай на нужда от съдействие учащите се имат опцията да се възползват от опита и съветите на ментори– чрез чат платформа, в която на всеки техен въпрос получават отговор в рамките на 24 часа.

    Като част от материалите за самоподготовка са предвидени много практически задачи и цялостен проект, който курсистът разработва на малки стъпки по време на отделните модули на обучението. Целта е в края да има завършена по-всеобхватна задача, за да придобие представа върху какъв тип реални задания би работил, ако е на стажантска позиция в ИТ компания. Това е още един начин човек да се ориентира дали програмирането е за него и как би изглеждала работата в реална работна среда, ако стартира кариера в ИТ.

    Всеки, който смята, че самоподготовката не е най-ефективният начин за учене за него, може да се включи в безплатния курс по основи на програмирането. Той включва 7 сесии с лектор и изисква 4-5 допълнителни часа на седмица за усвояване на наученото и подготовка на проекти и задачи. Записването за този формат е възможно до 31 март през сайта на Телерик Академия. И двата метода имат своите предимства в зависимост от предпочитанията, ангажиментите и обстоятелствата на кандидата - дали има възможност да посвети точно определено време, в което да усвоява материала с инструктор, или пък е важна гъвкавостта сам да избира кога и по колко да учи. Във всички случаи задълбоченото преминаване през уроците и практическите задачи гарантира добра изходна подготовка за приемния изпит в Alpha Python.

    Кандидатстването за Alpha Python продължава до 27 май и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. Хората с начален опит в програмирането или успешно преминали през материалите за самоподготовка могат да се явят на ранния приемен изпит на 2 април и при добър резултат да си осигурят място в обучението два месеца преди края на приема. 

    6-месечното обучение Alpha Python подготвя участниците за успешна реализация в ИТ сектора чрез работа по реални проекти под ръководството на водещи експерти. Тъй като в Телерик Академия водещ принцип е качеството на обучението, курсистите стартират с малки групи (40-45 човека), като индивидуалният успех на всеки е приоритет. Едновременно с това се обръща внимание на екипната работа, за да се симулира максимално близка до реалната работна среда. Ето защо курсистите работят заедно в buddy групи, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка и проследяват развитието на участниците във всеки етап от програмата. Към екипа в обучението се присъединяват и ментори (завършили Академията), които им помагат в ключови моменти и споделят с тях съвети от своя опит.

    Курсистите работят и със soft skills трейнъри, с помощта на които развиват ключови личностни и комуникационни умения - за работа в екип, даване и получаване на обратна връзка, бързо навлизане в нова работна среда, емоционална интелигентност. С помощта на кариерен коуч участниците се подготвят за процеса по търсене и кандидатстване за работа, изготвяне на CV и участие в интервюта. Курсистите могат да разчитат на тази подкрепа до 6 месеца след завършване на програмата.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години