неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7090 прочитания

  Какво е да си част от творческия екип на: All Channels

  Научете повече за предизвикателствата в работата на Боби Петров, Creative & Strategy Director в All Channels Group
  28 февруари 2024, 15:22 a+ a- a

  В рубриката на Economy.bg „Какво е да си част от творческия екип на...“ представяме професионалисти от водещи комуникационни агенции в България. Те разказват за избора си на кариера, предизвикателствата, с които се сблъскват, и какво ги вдъхновява. Запознайте се с Боби Петров, Creative & Strategy Director в комуникационна агенция All Channels Group:

  Представете се с две имена, позиция и какво е Вашето образование.
  Казвам се Боби Петров, Creative & Strategy Director в All Channels Group и бивш студент по Масови Комуникации” в НБУ. Иначе съм горд продукт на ПМГ Акад. Никола Обрешков”, гр. Бургас.

  Боби Петров работи в сферата на медиите и комуникациите от малко по-малко от 15 години. В последните 8 от тях планира и реализира интегрирани комуникационни стратегии за брандове, които искат да скъсят пътя до своите клиенти по автентичен начин – понякога онлайн, но винаги ефективно. Иначе е от Бургас, но не може да плува. Не може да кара и колело.

  Какво Ви мотивира да се насочите към света на рекламата?
  Винаги съм се впечатлявал от човешката психология и начина, по който работи т.нар. human condition – т.е. какво ни прави хора, какво значи да чувстваш и да вземаш решения на база на субективната реалност, която създаваш около себе си. Което пък върви ръка за ръка с това как можем да влияем на тези процеси и то с позитивен знак. Затова и рекламата, и комуникациите са ми интересни – защото преди всичко сме хора и търсим емпатия и разбиране, а непосредствено след това имаме и нужди за покриване. А в света, в който живеем, смятам, че брандовете могат да помогнат и за двете.

  Откъде черпите вдъхновение?
  От подкасти, много подкасти – от новинарски през тематични (бизнес, научни, психологически, кулинарни и т.н.) до интервюта от по 3-4 часа, с помощта на които виждам света през очите на други хора. И именно този свят, изпълнен с разнообразие и гледни точки, е това, което ме вдъхновява да търся решения на проблеми, пред които клиентите ни са поставени.

  Кои са технологиите, които Ви улесняват най-много в процеса на работа?
  През последната година това категорично е изкуственият интелект под всякаква форма. Като ChatGPT, който използвам за лични и професионални цели и се е превърнал в мой неизменен асистент, или Midjourney, с който илюстрирам идеи, които не мога да опиша с думи.

  Можете ли да разкажете коя Ви е любимата кампания, в която сте участвали и защо Ви е фаворит?
  През последните години едни от любимите ми кампании са тези на крафт бирения бранд Cohones. Причините са няколко: на първо място това, че брандът е малък и има смелостта да говори това, което наистина мислят създателите му, а не да спазва благоприличие. На второ място идва фактът, че хората зад Cohones осъзнават важността на добрите идеи и заедно реализираме някои от по-интересните и щури неща, които ни хрумват, като например #НеБъдиРъб, кампания срещу шофирането под въздействие на алкохол. Тя беше вдъхновена от факта, че една сутрин едноименият Cohones Bar осъмна със забит скъп автомобил в един от ъглите си.

  Кой е най-скорошният проект, по който сте работили и какво можете да ни разкажете за него?
  В момента работим по кампания, която ще се появи на бял свят съвсем скоро. Тя е впечатляваща сама по себе си, защото е за познат на аудиторията продукт, но го прочита по начин, който ще преобърне цялата му категория с главата нагоре, изхождайки не от бранда, а от потребителите, които ще го използват – нещо, което често си казваме, че е в основата на комуникациите, но все по-рядко виждаме.

  Как се справяте с баланса между клиентските очаквания и личната си творческа визия?
  Независимо какви са моите творчески виждания, важно е като професионалисти да си припомняме, че работим за брандове, които имат конкретни бизнес нужди. Това от своя страна значи да пречупим вдъхновението и творческите си пориви през призмата на клиента и да търсим впечатляващ начин да кажем понякога тривиални неща.

  Кои са най-големите предизвикателства във Вашата работа?
  Времето. То никога не стига и независимо колко бързо се опитваш да бягаш, срокът винаги е по-близо от желаното. Извън това, смятам, че всеки човек, занимаващ се с творческа професия, рано или късно се сблъсква челно с някаква форма на бърнаут и/или липса на вдъхновение. И е въпрос на това да си припомним какво ни пали отвътре, за да излезем от задънената улица. И макар животът да не е само работа, тя често черпи вдъхновение от личните емоции и истории.

  С кои 3 думи бихте описали екипа, в който работите?
  Млади, забавни, надъхани. И една четвърта – ПРИЯТЕЛИ.

  Според Вас как ще се промени рекламният бранш през следващите няколко години?
  Мисля, че все по-често ще си припомняме какво стои отвъд технологиите, които пък ще се развиват стремглаво и понякога плашещо бързо, и ще търсим човешкото, което ни обединява.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на All Channels Communication LTD в Jobs.bg

  Вижте още от рубриката Какво е да си част от творческия екип на...:

  Какво е да си част от творческия екип на: Noble Graphics
  Какво е да си част от творческия екип на: Human

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство