неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9536 прочитания

  126 корпоративни инициативи с кауза се състезават за Наградите за отговорен бизнес 2023

  82 компании кандидатстваха в 21-вото издание на националния конкурс за социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие
  23 февруари 2024, 09:54 a+ a- a

  Графика: БФБЛ

  126 корпоративни инициативи с кауза се състезават за Наградите за отговорен бизнес за 2023 година, обявиха организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 82 компании кандидатстваха в 21-вото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие. 

  Годишните награди за отговорен бизнес предоставят платформа за отговорните компании и техните успешни и вдъхновяващи кампании в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през изминалата година. 

  Българският форум на бизнес лидерите организира конкурса eжегодно от 2003 г. насам, за да насърчи добрите ESG практики и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. В състезанието с мото „Дай добър пример“ участват компании от всички сектори на икономиката от цялата страна независимо дали са членове на БФБЛ или не. Така конкурсът предоставя широка и представителна картина на ангажираността на частния сектор с решаването на редица обществени предизвикателства. 

  Независимо жури от уважавани експерти от различни сектори в момента оценява кандидатурите, а победителите в седемте категории на конкурса и носителят на специалната награда ще бъдат обявени по време на официалната церемония, планирана за 19 март, която по традиция привлича представители на изпълнителната власт, бизнес средите, дипломати, партньори и медии.

  В настоящото издание участват 126 проекта, подадени от 82 компании, като малко над половината са от общността на БФБЛ. Този път най-многобройни са кандидатурите в категория „Инвеститор в знанието” – 27, плътно следвана от „Инвеститор в обществото” с 26 номинации. За титлата „Инвеститор в околната среда” се борят 22 проекта, а за приза „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” те са 18. 12 са претендентите за отличието „Маркетинг, свързан с кауза”, а 6 компании се състезават в категорията за  „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. 

  15 или 25% повече в сравнение с миналата година са номинациите за наградата  „Многообразие на работното място“ – специалната категория, въведена преди три години от Хартата на многообразието в България, за да отличи корпоративни инициативи за насърчаване на разнообразни екипи, равенство във възможностите и интегрираща професионална среда. 

  Създадена през 2020 г., Хартата е съвместен проект на БФБЛ и ЦИД за промотиране на проактивни политики за управление на многообразието на работното място и за развитието на толерантно и приобщаващо общество. Инициативите, класирани на първите три места, ще бъдат поканени да споделят своя опит в традиционния уебинар за обмяна на добри практики, насочен към професионалисти и експерти по многообразие, равнопоставеност и приобщаване. Онлайн събитието се провежда в навечерието на европейския Месец на многообразието, който ще се състои във всички страни членове на ЕС през май. Компанията победител получава и допълнителен бонус – покана за официалното откриване на Месеца в края на април в Брюксел.

  Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към отговорен проект на компанията, като носителят се определя от Британското посолство в София. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство