петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3604 прочитания

  Какво четат PR лидерите: Соня Славчева, Well Done

  „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" на Матю Пери не спестява нищо нито от жаждата за слава и успех, нито от грозните моменти на страх, пустота и самота
  11 март 2024, 09:09 a+ a- a

  Соня Славчева, Well Done. Снимка: Личен архив.

  Искрено вярвам, че PR специалистите са едни от най-четящите хора по принцип. Просто, за да си добър в професията си, трябва да имаш това вродено любопитство към света и нещата. Затова и литературата, която четем, е доста разнообразна. В Well Done например имаме библиотека с професионална (и не само) литература, която обновяваме регулярно с много заглавия на английски език и на български, разбира се.

  Соня Славчева учи Връзки с обществеността във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. Преди повече от 12 години създава заедно със съпруга си агенция Well Done, за да приложат опита, който имат от работата с агенции от целия EMEA регион и в България.
  Соня Славчева е и автор в списанието – институция за българските жени „Жената днес“, където пише за технологии в рубриката „Джаджи“. Well Done е независима българска комуникационна агенция с фокус в технологичния сектор. Сред клиентите на компанията са марки като Logitech, Honor, Bang & Olufsen, Brother, AOC, Philips, MSI, ТБ Биорегенeрация.

  Аз в момента чета разкази от Педро Алмодовар; много харесах последната книга на Мария Лалева – „Пасиансът на Архангелите“, но с най-голямо удоволствие чета автобиографии. Винаги подхождам с уважение и дори бих казала с възхищение към успешните хора и техните истории; страстта, с която работят това, което обичат; как се променят мислите им по пътя към щастието, затова и не мога да устоя на добре написаната биография.

  Последната автобиографична книга, която прочетох, бе на Матю Пери – „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. Освен трагичната история на човека, с когото цялото поколение деветдесетарски тийнове сме израснали, това е книга за осъзнаването и неспирното търсене на щастието. Разказът на актьора ми показа колко силно е вътрешното усещане за това, кое е твоето призвание в живота. Въпреки различните таланти и успехи, постигнати включително на тенис корта, той е усещал и знаел, че ще се чувства пълноценен само на екрана. И не се отказва от това, докато не се превъплъщава в незабравимия образ на Чандлър от „Приятели“.

  Друга много отрезвяваща поука, която Матю Пери открива в разказа си, е отношението към децата и как наше единствено задължение като родители е абсолютната любов. Това е заветът ни и най-важното, на което да ги научим. Да обичат. Това е неговото разковниче за пустотата, която изпитва цял живот, въпреки че отстрани изглежда сякаш е постигнал всичко. Хареса ми колко е искрена книгата и как не спестява нищо нито от жаждата за слава и успех, нито от грозните моменти на страх, пустота и самота. Препоръчвам я на всеки, който понякога в кратките мигове на амбицията може да се заблуди, че нещо друго в живота има по-голямо значение от това даваш и да получаваш любов.

  Вижте още материали от рубриката на Economy.bg „Какво четат PR лидерите?":

  Какво четат PR лидерите: Ана Арнаудова, All Channels
  Какво четат PR лидерите: Максим Бехар, M3 Communications Group, Inc.
  Какво четат PR лидерите: Елина Цанкова, Карлсберг България АД

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 6 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 10 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 11 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 12 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект