четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10948 прочитания

    Първата работа на Доброслав Димитров, „Империя Онлайн”

    Как е стартирала кариерата на един от основателите на българския разработчик на онлайн игри?
    06 август 2019, 11:44 a+ a- a

    Как е започнала кариерата на едни от най-успешните хора в България? В новата рубрика на Economy.bg „Първата работа на...“ ще ви срещаме с мениджъри на високи позиции и професионалисти от различни бизнес сектори, които разказват за началото на своята кариера и с какво им е била полезна.

    Вижте каква е била първата работа на Доброслав Димитров, изпълнителен директор и съосновател на „Империя Онлайн”:

    „Да седиш без работа е недопустима грешка, аз неизменно се водя по този принцип. Няма значение какво работиш, имаме си чудесна българска поговорка: “Залудо работи, залудо не стой!”. Работата ти дава контакти с хора и те поставя в интересни ситуации. Каква полза ще извлечеш от тях, си е до теб. Дали ще научиш ценен урок занапред, ще придобиеш житейски опит, или просто ще си изкараш заплатата за деня – и дотам.

    Преди години, когато следвах Финанси в САЩ, започнах първата си работа, а именно 4 години доставях пици за една местна пицария. Типична работа за студент в чужбина, минимална заплата и много „тичане“. Но някои навици и впечатления до ден днеше са останали в съзнанието ми. Тази работа ме научи на пунктуалност, отговорност и постоянство, качества, които неизменно са ми помогнали като предприемач. Също така мениджърите ни водеха с пример, не сядаха на някоя маса да си четат вестника. Те работеха най-много – дали помагаха за пиците в кухнята, или почистваха преди затваряне, няма значение – те не си позволяваха да останат без работа, не позволяваха и на нас да се „размотаваме“. Този опит и начин на мислене си ги взех с мен обратно в България, така се срещнах с Мони, основахме „Империята“ и продължихме да се развиваме. Този опит ни подтикна да направим стажантските програми неизменна част от „Империя Онлайн“ и да го предаваме на млади и будни умове. Споделяме със стажантите нашата гъвкава методология на работа, общителна и забавна култура, както и тънкостите в изграждането на смислен, световен продукт. 

    Съветът ми към всеки млад човек е да започне работа максимално рано, да не чака “офисна работа” или да се оправдава, че “сега учи” - просто да излезе на пазара на труда и да започне да се катери по стълбичката на успеха!”

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Първата работа на Добромир Иванов, BESCO

    Първата работа на Пламен Цеков, „Скейл Фокус”

    Първата работа на Детелина Смилкова, ВУЗФ

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 4 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 5 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 21 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 21 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 22 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място