четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2371 прочитания

  В Детройт строят „град в града“

  Сградата ще е най-високата в града
  09 август 2018, 13:29 a+ a- a

  Източник: SHoP Architects

  Близо цял век на ъгъла на „Фармър Стрийт“ и „Гартиот Авеню“ в Детройт се намираше универсалният магазин на J.L. Hudson Company. Местната управа реши да го събори през 1998 и на негово място бе построен подземен паркинг, който не се използваше до момента. Сега строители започнаха строежа на 243-метрова сграда с магазини, офиси и жилища с обща застроена площ близо 93 хил. квадратни метра. Поради голямото приложение на сградата строителите я наричат „град в града“. В проекта ще бъдат инвестирани 1 млрд. долара.
  „Идеята, че толкова много различни активности ще се случват в комплекса, означава, че строежът не е просто сграда с едно единствено предназначение, а с много“, разказва директорът на SHoP Architects Бил Шарпълс, които са една от двете фирми, създали проекта.
  Сградата ще е най-високата в града.

  Източник: SHoP Architects

  В нея ще има жилища с обща площ 39 хил. квадратни метра, офиси (22 хил. квадратни метра), 11 хил. квадратни метра със зали за събития и 9 хил. квадратни метра с магазини.

  Източник: SHoP Architects

  Под земята ще има над 700 паркоместа.

  Източник: SHoP Architects Detroit press

  Новата кула ще стои на същото място, на което се намираше универсалният магазин Hudson, построен през 1891. Поради ниските продажби през 1983 магазинът бе закрит.
  Двете фирми, работещи по проекта, SHoP Architects и Hamilton Anderson Associates проведоха проучване в рамките на една година, допитвайки се до местните жители за това от какво се нуждаят най-много в района.

  Източник: SHoP Architects

  Строежът на сградата започна през декември 2017. За момента няма краен срок за завършването ѝ, но строителите се надяват да отворят вратите ѝ до 2020.

  Източник: SHoP Architects
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната