четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2378 прочитания

    Бутиковият хотелски бранд MGallery by Sofitel влиза в Пловдив

    Хотелът е в процес на изграждане и ще отвори врати през 2019
    14 ноември 2018, 13:22 a+ a- a

    Хотелска група Orbis ще открие съвсем скоро своя първи хотел в Пловдив, съобщават оттам. Досега представен в България с хотелите ibis и Novotel в София, Orbis (партньор на AccorHotels в Източна и Югоизточна Европа) вече има сключен франчайз договор за MGallery by Sofitel в Пловдив и през 2019 г. хотел от луксозния бутиков бранд ще отвори врати в Градa на тепетата.

    Хотел MGallery by Sofitel в Пловдив ще предложи 60 стаи и апартаменти, спа и уелнес зона, както и конферентни зали. Хотелът е в процес на изграждане като реконструкция на съществуваща вече сграда, която преди това е била емблематичен търговски център и където в момента се помещава „Торро Гранде“ – най-модерният ресторант в града.

    MGallery by Sofitel в Пловдив ще постави началото на изцяло нов хотелски сегмент в България – луксозният бутиков сегмент. Интериорният дизайн е дело на S+S – едно от най-бързо развиващите се и креативни архитектурни студиа в света, носители на наградата Дизайнери на годината за 2018, присъдена от The Gold Key Awards, Ню Йорк.

    „Мястото и архитектурата на хотела ще бъдат уникални. За нас дизайнът е на първо място и не крием, че нашата амбиция е да превърнем тази историческа сграда в най-забележителния хотел в Пловдив. Брандът MGallery се съчетава перфектно с тези наши планове – да представим на пазара една силна световно известна луксозна марка чрез бутиков хотел, който идеално пасва на духа на един от най-старите градове в света.“ – коментира собственикът на хотела Бойко Качулев.

    „България – подобно на цяла Югоизточна Европа, е обещаващ пазар за хотелиерите, тъй като предлага както на бизнеса, така и на туристите, палитра от изцяло нови и непознати дестинации. Горди сме, че бяхме избрани от местния инвеститор, който има големи амбиции за развитието на MGallery в Пловдив. Ние изцяло подкрепяме този проект, защото тази дестинация, този град, заслужава със сигурност най-добрата марка хотел.“ – каза Франк Реул, ръководител „Развитие“ на Orbis & AccorHotels в Източна Европа.

    Към момента по света има над 90 бутикови хотели MGallery, като всеки от тях носи уникална история и дух, вдъхновени от дестинацията. Част от колекцията на MGallery са популярните: хотел Molitor в Париж, хотел INK в Амстердам, Queens Hotel Cheltenham в Англия, хотел Santa Teresa в Рио де Жанейро, хотел Lindrum Melbourne в Австралия, Muse Bangkok Langsuan в Тайланд и Hotel des Arts Saigon във Виетнам.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    Сирма Академия открива своето четвърто издание
    То ще включва нови лектори, нова програма и методологии, с още повече добавена стойност за курсистите
    преди 30 минути
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 7 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 8 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 8 часа
    преди 23 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото