четвъртък, 13 декември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1829 прочитания

  Кой е най-големият материален показател, че един човек е богат?

  Вижте какво установи ново глобално проучване
  04 декември 2018, 15:15 a+ a- a

  Наличието на луксозен недвижим имот е най-големият показател, че един човек е богат.

  Заключението е от новия анализ на Luxury Portfolio International, част от Leading Real Estate Companies of the World – най-голямата световна мрежа от водещи компании за имоти и партньор на българската консултантска компания за имоти в луксозния сегмент Unique Estates.

  Кой е най-големият показател, че един човек е богат?

  Анализът сочи, че европейците откриват най-силна връзка между благосъстоянието и недвижимите имоти (44% смятат, че луксозният имот е показател за богатство). Жилището също е основен индикатор за добро финансово състояние в Близкия изток, като 38% потвърждават това твърдение. В този регион обаче луксозните придобивки (бижута, дизайнерски дрехи и аксесоари) също имат голямо значение за високия статут в обществото.

  В Азия пък индикаторите за успех, които се нареждат като втори по важност, са подходящият социален кръг и качествено образование. Това е доказателство, че азиатският потребител търси нещо различно и ново и то не само като придобивка, а и като изживяване.

  В Северна Америка имотите от най-висок клас, придружени със скъпи покупки като бижута, дизайнерски дрехи и аксесоари, също са най-важните показатели за богатство.

  Данните от доклада показват още, че в световен мащаб, потребителите с високи доходи са удвоили броят на имотите си във времето като своеобразен израз на богатството им. Европейците обвързват жилището си с голяма част от капитала, с който разполагат. Повече от половината от доходите на европейското население се инвестира в недвижими имоти (53%), докато в Северна Америка и Близкия изток тази тенденция се наблюдава при едва 24% от обществото.

  Днес имотите не само са голяма част от луксозните придобивки на хората, но са и източник на доходи. За европейците например имотите са два пъти по-важен двигател за формиране на богатство от първоначалния, заради който са натрупали състоянието си (в сравнение с мнението на представители на Северна Америка и Близкия изток).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Папа Франциск ще посети България през май
  От 5 до 7 май той ще посети градовете София и Раковски
  преди 11 часа
  Столична община пусна електронен калкулатор за данъка на колите
  Чрез калкулатора всеки собственик на автомобил в София може да се ориентира какъв данък МПС дължи
  преди 11 часа
  Две трети от младите българи до 29 години живеят в пренаселени домакинства
  България е на второ място в ЕС по този показател
  преди 12 часа
  Тереза Мей оцеля при вота на недоверие
  Тя се зарече да реализира Brexit