неделя, 26 май 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2515 прочитания

  Кой е най-големият материален показател, че един човек е богат?

  Вижте какво установи ново глобално проучване
  04 декември 2018, 15:15 a+ a- a

  Наличието на луксозен недвижим имот е най-големият показател, че един човек е богат.

  Заключението е от новия анализ на Luxury Portfolio International, част от Leading Real Estate Companies of the World – най-голямата световна мрежа от водещи компании за имоти и партньор на българската консултантска компания за имоти в луксозния сегмент Unique Estates.

  Анализът сочи, че европейците откриват най-силна връзка между благосъстоянието и недвижимите имоти (44% смятат, че луксозният имот е показател за богатство). Жилището също е основен индикатор за добро финансово състояние в Близкия изток, като 38% потвърждават това твърдение. В този регион обаче луксозните придобивки (бижута, дизайнерски дрехи и аксесоари) също имат голямо значение за високия статут в обществото.

  В Азия пък индикаторите за успех, които се нареждат като втори по важност, са подходящият социален кръг и качествено образование. Това е доказателство, че азиатският потребител търси нещо различно и ново и то не само като придобивка, а и като изживяване.

  В Северна Америка имотите от най-висок клас, придружени със скъпи покупки като бижута, дизайнерски дрехи и аксесоари, също са най-важните показатели за богатство.

  Данните от доклада показват още, че в световен мащаб, потребителите с високи доходи са удвоили броят на имотите си във времето като своеобразен израз на богатството им. Европейците обвързват жилището си с голяма част от капитала, с който разполагат. Повече от половината от доходите на европейското население се инвестира в недвижими имоти (53%), докато в Северна Америка и Близкия изток тази тенденция се наблюдава при едва 24% от обществото.

  Днес имотите не само са голяма част от луксозните придобивки на хората, но са и източник на доходи. За европейците например имотите са два пъти по-важен двигател за формиране на богатство от първоначалния, заради който са натрупали състоянието си (в сравнение с мнението на представители на Северна Америка и Близкия изток).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  24 май 2019, 12:02
  Тереза Мей подаде оставка
  Консервативната партия на Великобритания ще избере нов министър председател през юни
  23 май 2019, 16:39
  МОН публикува матурата по Математика
  Вижте част от задачите и техните верни отговори
  23 май 2019, 12:35
  Кофас: БВП забавя своя ръст
  Увеличаването на американските тарифи спрямо Китай ще засегне Германия, посочват от компанията за управление на риска
  23 май 2019, 09:25
  „Балкан Агрикалчарал“ инвестира 14 млн. евро в завод край Пловдив
  Резервът от човешки капитал в Пловдивска област е в рамките на около 200 000 човека