неделя, 18 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4071 прочитания

  Новият кампус на Apple не е прикачен към земята

  Дизайнът му го прави по-устойчив на природни бедствия
  06 юни 2019, 09:17 a+ a- a

  Новият кампус на Apple, в който бяха инвестирани над 5 млрд. щатски долара, не е прикачен към повърхността на планетата. Вместо това той стои върху 700 огромни стоманени диска, които предпазват основите от природни бедствия. При земетресение кампусът може да се издигне до 1,2 метра.

  В интервю пред „Но Йорк Таймс“ главният ръководител по дизайна в Apple Джони Ийв сподели, че приготовленията за сериозни земетресения са основен компонент от дизайна на сградата. При задаване на критериите за проектиране съоснователят на Apple Стийв Джобс бе вдъхновен от дизайна на японски сгради, при които се използват технологии за изолация на основите.

  Сградата бе завършена напълно през 2018, но част от персонала започна да се нанася в кампуса още в края на 2017. Обектът бе изключително скъп с прозорците си, които се простират на височина от 4 етажа и зала чийто покрив изглежда, че се носи във въздуха. Кампусът може да генерира електричеството си с покрив покрит със соларни панели.

  В сградата работят над 12 хил. души, сред които и главният изпълнителен директор Тим Кук.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 2 дни
  преди 2 дни