събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1928 прочитания

    Собствениците на бизнес сгради готови да инвестират в общинска транспортна инфраструктура

    Очаква се строителството на третия метродиаметър да започне в средата на 2021 г.
    20 октомври 2020, 12:13 a+ a- a

    От Асоциацията на собственици на бизнес сгради в България заявиха, че са готови да инвестират, съвместно с общината, за подобрение на общинска транспортна инфраструктура. Това заяви Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), по време на работна среща, инициирана от Асоциацията, с представителите на Столична община. На нея Здравко Здравков, главен архитект, Кристиан Кръстев, зам.- кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, и Ангел Джоргов, зам.- кмет по направление „Обществено строителство“, представиха планове за развитието на транспортната инфраструктура на ключови места в столицата.

    Ангел Джоргов представи приоритетите за развитието на трети метродиаметър, негово финансиране и изграждане и връзката с наземния транспорт в града. Очаква се процедурите по одобрение да приключат в средата на следващата година и строежът да стартира. Това е една от зоните, в които са концентрирани много офис сгради, търговски център и много жилища. Положително бяха оценени усилията на общината да обоснове изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

    Арх. Здравков представи новите функционалности на дигиталната платформа NAG.mobile, която предоставя достъп до всички административни актове, свързани с конкретните имоти в столицата, и подобрява прозрачността в работата на Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ).

    Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните дейности по северната скоростна тангента, бул. „Рожен“, трети градски ринг на метрото, разширението на бул. „Филип Кутев“ и връзката с бул. „Тодор Каблешков“. Арх. Здравков очаква отчуждителните процедури да завършат в средата на следващата година и да стартира работата по разширението на бул. „Филип Кутев“. Според Кристиан Кръстев изпълнението на това разширение е от изключителна важност, тъй като бившата индустриална зона „Хладилника“ днес е един от най-активно развиващите се райони на София.

    „Радваме се, че отново срещаме разбиране от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развитието на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите основни бизнес зони в София – зона „Хладилника“, бул. „Цариградско шосе“, зоната около „Бизнес парк София“, отбеляза още Таня Косева-Бошова.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 16 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство