петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2592 прочитания

    Hай-голямата офис сделка за 2020

    Park Lane Office Center ще приюти на едно място всички компании на Алианц България Холдинг
    21 декември 2020, 14:21 a+ a- a

    От средата на 2021 модерната бизнес сграда Park Lane Office Center ще приюти на едно място всички компании на Алианц България Холдинг, съобщават от Парк Лейн Дивелъпмънтс, дружеството, което изгражда сградата.

    Офисите на Алианц България ще бъдат разположени на 6 000 кв. м и 3 етажа в Park Lane Office Center, находящ се на ул. Сребърна 16 в София. Всеки от етажите на сградата е с брутен размер 2 200 кв. м и позволява креативен интериорен дизайн, съобразен с корпоративната идентичност на компанията.

    На партера на сградата ще бъдат разположени модерни центрове за обслужване на клиентите – банков офис, застрахователен и пенсионно-осигурителен офис, както и център за регистрация на щети и огледи на автомобили.

    „Събирането на компаниите от групата на Алианц България под един покрив е от изключителна важност за корпоративната ни култура. Във времена на пазарни предизвикателства е важно клиентите ни да бъдат обслужвани и служителите ни да работят в здравословна офис среда и място за общуване от най-модерен тип“, заяви Йоанис Коцианос, председател на изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

    „За нас знаков наемател като Алианц е още едно важно признание за качеството на офис сградата, която изграждаме. Радваме се, че това е най-голямата сделка за 2020 в сегмента на офис площи в България и то за срок от 10 години. Вярваме, че модерният Park Lane Office Center ще допринася за по-голяма синергия в екипите на наемателите ни и отлични бизнес резултати“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.

    Park Lane Office Center е модерна бизнес сграда с първокласни офис площи, разположена на 5 минути пеша от метростанция „Витоша“ и „Парадайз център“. Освен ключовата локация, сред основните предимства на Park Lane Office Center са и по-голямата от обичайната светла височина на таваните – 3,10 м и големите прозорци (2,30 м широки и 3,10 м високи), даващи важната за комфорта на работния процес дневна светлина. Усещането за простор и свобода се допълва и от голямото отстояние от съседните сгради и предвидените зелени площи за разходка и релакс. Наемателите ще могат да се наслаждават на просторните зелени площи зад сградата – 4 000 кв. м парк с дървета, пейки, зарядни станции, WI-FI покритие. Етажната плоча е 2 200 кв. м с възможност както за цялостно отдаване, така и за разделянето ѝ на четири отделни помещения. Към гъвкавото офис пространство за удобство и комфорт на наемателите са предвидени тераси за всеки етаж с прекрасна гледка към Витоша. Park Lane Office Center се изгражда с голямо отстояние от съседните сгради и разполага с прилежащи зелени площи за релакс. Проектът предвижда стойки за велосипеди, както и помещения с душове и съблекални за велосипедистите. Сградата ще разполага с 400 паркоместа на 2 подземни нива. Налични са и зарядни станции за електрически автомобили – частни и споделени. Главен изпълнител за строителните дейности е Pipe System. Проектът се финансира от Райфайзенбанк. Концепцията е дело на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев – компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в България, заедно с Chapman Taylor от Великобритания, световен лидер в проектирането на обществени сгради. Интериорният дизайн е възложен на VIArchitects – архитектурно бюро с богат опит в международни проекти за бизнес и жилищни имоти.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 17 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 21 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 22 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 23 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам