петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2723 прочитания

    Sofia Airport Center стартира проект за гъвкави работни места

    Бизнес комплексът се преобразява, за да отговори на новите изисквания за работа във време на пандемия
    02 април 2021, 15:07 a+ a- a

    Sofia Airport Center (SAC) обяви, че стратира цялостната стратегия за реновиране и подобряване на общите части в комплекса. Целта е те да бъдат съобразени с актуалните санитарни изисквания и здравословни работни практики, както и с необходимото пространство за дистанция.

    The Flex-R lounge е първата фаза на проекта, като очакванията са той да генерира общо 150 нови работни станции. Това включва препроектиране на отделни части от сградата, както и добавяне на допълнителни зони за отдих около парковата част. Мисията на проекта  е да бъдат насърчени компаниите и техните служители да се разширят извън традиционното си работно пространство, било то в новата обособена lounge зона, на пейка в парка или около езерото.

    Разработения проект за гъвкави работни места е насочен към компании, които могат и искат да да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи. Резултатът е намаляване на плътността в офиса чрез внедряване на гъвкави работни станции в общите части като удобство, където хората могат да работят необезпокоявано, да провеждат телефонни разговори, да общуват или просто да се отпуснат.

    Реновацията ще следва тенденцията Home Feeling - дизайн на работното място, при който служителите имат всички удобства за работа в уютна среда, където да се чувстват комфортно и да са ефективни. Цялостната концепция Re: Share ще бъде внедрена в порфолиото на Revetas Capital (собственик на SAC) и ще гарантира най-високата безопасност и здравословни предпазни мерки.

    С обща площ 300 кв.м и височина 15 м, новото пространството за раздвижена работна среда е оборудвано с всичко необходимо за високотехнологичен работен процес – бърз безжичен интернет, ток до всяка станция, модерни и адаптивни мебели. Съобразени с всички изисквания за дистанция и безопасност, работните площи ще са отделени с плексигласови прегради.

    Предвидена е и малка библиотека с книги и списания на различна тематика. Предвидени са още вендинг машини от ново поколение – с напълно безконтактен достъп. Така ще бъдат осигурени топли и студени напитки, както и здравословни храни на всички, които искат да разчупят стандартния модел на работна среда и да сменят обстановката. Всички тези подобрения имат за цел да осигурят ново и различно преживяване в офиса.

    Те са вдъхновени от необходимостта за интегриране на елементи от личния живот в работната среда, съобразени са със здравословните разпоредби и са иновативно решение за компании и служители, за които работата от дома се оказва предизвикателна.

    „Целта ни е да сме напълно готови през юни месец и да преминем към втора фаза - подобряване на външната паркова среда. Третата фаза е фокусирана в изграждането на спортна площадка и външен фитнес. През изминалите месеци на затваряне и извънредни ситуации, целта на екипа ни беше да създадем максимално удобна среда за нашите партньори“, коментира Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на комплекса.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 15 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 15 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 22 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 23 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава