четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7127 прочитания

    SAP инвестира в собствена офис сграда в София

    Предстои всички служители на SAP в България да се преместят в новата офис сграда в края на 2022
    07 октомври 2021, 09:54 a+ a- a

    Германският софтуерен гигант SAP продължава да разширява присъствието си в България – този път чрез инвестиция в собствена офис сграда в София. Компанията придоби през изминалата седмица офис център Парк Лейн (Park Lane Office Center) - офис сграда от клас А, разположена в един от най-бързо развиващите се райони на столицата, Хладилника-Витоша. Със своите 34 800 кв. м., комплексът е в непосредствена близост до метростанция и големи булеварди.

    Сградата е проектирана според най-високите международни стандарти, включително такива за устойчивост. Устойчивите сгради целят повишаване на енергийната ефективност чрез използване на еко-съобразни строителни материали и системи. В резултат на това се намалява въздействието върху околната среда, в това число и въглеродния отпечатък, както и текущите разходи. Офис център Парк Лейн е кандидат за сертификата за устойчивост LEED PLATINUM.

    Предстои всички служители на SAP в България да се преместят в новата офис сграда в края на 2022. Към момента компанията разполага с три офиса на различни локации в София. Работните пространства в сградата ще бъдат проектирани спрямо новата концепция за гъвкава работа (Flex work), на която SAP залага за в бъдеще. Това е модел, който включва комбинация на работа и от офиса, и отдалечено, базиран на взаимно доверие. Така ще може да се постигне оптималният баланс между работа и личен живот, а това ще позволи на служителите да дават най-доброто от себе си. Офисите следва да осигурят максимално добри възможности за съвместна работа и креативност.

    „Нашият развоен център е ключов за стратегията на SAP. Ние сме осмият по големина в глобалната мрежа на компанията и през изминалата 2020 екипите ни се увеличиха с над 15%“, казва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, развойното звено на немския софтуерен гигант.

    „През тази година разкрихме над 300 нови позиции за софтуерни специалисти и продължаваме разширяването на компанията. Все повечето отговорности, които получаваме, както и доверието в нашата локация, което SAP демонстрира, се затвърждават с инвестицията в собствена офис сграда в София“, допълва той.

    „Вече повече от 20 години SAP има ключова роля на пазара в България. Днес SAP България е лидер сред мултинационалните IT компании, които инвестират у нас. Компанията инвестира в развитие на технологичния пазар, в разработване на иновации и в обучение на кадри, в дългосрочни устойчиви проекти и в „зелена“ икономика. Инвестицията в закупуването на офис сграда е естествена стъпка в развитието на компанията в страната ни. Целта ни е до 2030 да имаме нулев въглероден отпечатък. Убеден съм, че тази инвестиция е и още една крачка към разгръщането на потенциала на нашите колеги. Пространствата в офис център Парк Лейн са оптималната среда, в която всеки ще може да се адаптира към новата концепция за гъвкав модел на работа. В резултат на усилията ни предлагаме на клиентите си най-доброто обслужване чрез устойчиви екосъобразни бизнес практики“, коментира Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на SAP Labs Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 5 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 6 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 22 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 22 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 23 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място