петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1694 прочитания

    Продадоха виртуален недвижим имот за $2,4 млн.

    Той е с площ около 566 виртуални квадратни метра
    25 ноември 2021, 09:42 a+ a- a

    Виртуален недвижим имот в онлайн света Decentraland бе продаден за рекордните 2,4 милиона долара, платени в криптовалута, съобщиха купувачът инвеститора Tokens.com и Decentraland.

    Decentraland е онлайн среда, наричана още „метавселена“, където потребителите могат да купуват земя, да посещават сгради, да се разхождат и да се срещат с хора като аватари. Подобни среди станаха популярни тази година, тъй като пандемията накара хората да прекарват повече време онлайн, уточнява „Ройтерс“. 

    Интересът нарасна миналия месец, когато Facebook промени името си на Meta, за да отрази фокуса си върху разработването на продукти за виртуална реалност за метавселената.

    Decentraland е специфичен тип метавселена, която използва блокчейн. Земята и други предмети в Decentraland се продават под формата на незаменими токени (NFT), един вид крипто актив. Крипто ентусиастите купуват земя там като спекулативна инвестиция, използвайки криптовалутата на Decentraland, MANA.

    Дъщерно дружество на Tokens.com, наречено Metaverse Group, купи в понеделник участък от недвижими имоти за 618 000 MANA, което е около 2 428 740 долара по това време, каза говорител на Decentraland и изявление на Tokens.com.

    „Ройтерс“ провери и установи, че покупката на земята е записана на пазара на NFT OpenSea. Decentraland заяви, че това е най-скъпата покупка на парцел виртуален имот в платформата.

    Земята е в зоната "Fashion Street" на картата на Decentraland и Tokens.com каза, че ще се използва за провеждане на дигитални модни събития и продажба на виртуални дрехи за аватари. 

    Той е съставен от 116 по-малки парцела, с размери около 4,9 квадратни метра всеки, което прави земята с размер около 566 квадратни метра.

    Андрю Кигел, главен изпълнителен директор на Tokens.com, каза, че активите ще допълнят недвижимите имоти, които вече притежават Metaverse Group.

    През юни парцел виртуална земя в Decentraland беше продаден за 1 295 000 MANA, на стойност $913 228 по това време. Купувачите построиха виртуален търговски център, за да продават дигитални дрехи, но оттогава „Ройтерс“ е посещавал мястото и не е виждал купувачи. 

    MANA е силно променлива. Този месец тя е увеличила стойността си с около 400% според Coinbase, след промяната на името на Facebook.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 7 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 8 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 8 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 10 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години