сряда, 06 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1171 прочитания

  Продадоха виртуален недвижим имот за $2,4 млн.

  Той е с площ около 566 виртуални квадратни метра
  25 ноември 2021, 09:42 a+ a- a

  Виртуален недвижим имот в онлайн света Decentraland бе продаден за рекордните 2,4 милиона долара, платени в криптовалута, съобщиха купувачът инвеститора Tokens.com и Decentraland.

  Decentraland е онлайн среда, наричана още „метавселена“, където потребителите могат да купуват земя, да посещават сгради, да се разхождат и да се срещат с хора като аватари. Подобни среди станаха популярни тази година, тъй като пандемията накара хората да прекарват повече време онлайн, уточнява „Ройтерс“. 

  Интересът нарасна миналия месец, когато Facebook промени името си на Meta, за да отрази фокуса си върху разработването на продукти за виртуална реалност за метавселената.

  Decentraland е специфичен тип метавселена, която използва блокчейн. Земята и други предмети в Decentraland се продават под формата на незаменими токени (NFT), един вид крипто актив. Крипто ентусиастите купуват земя там като спекулативна инвестиция, използвайки криптовалутата на Decentraland, MANA.

  Дъщерно дружество на Tokens.com, наречено Metaverse Group, купи в понеделник участък от недвижими имоти за 618 000 MANA, което е около 2 428 740 долара по това време, каза говорител на Decentraland и изявление на Tokens.com.

  „Ройтерс“ провери и установи, че покупката на земята е записана на пазара на NFT OpenSea. Decentraland заяви, че това е най-скъпата покупка на парцел виртуален имот в платформата.

  Земята е в зоната "Fashion Street" на картата на Decentraland и Tokens.com каза, че ще се използва за провеждане на дигитални модни събития и продажба на виртуални дрехи за аватари. 

  Той е съставен от 116 по-малки парцела, с размери около 4,9 квадратни метра всеки, което прави земята с размер около 566 квадратни метра.

  Андрю Кигел, главен изпълнителен директор на Tokens.com, каза, че активите ще допълнят недвижимите имоти, които вече притежават Metaverse Group.

  През юни парцел виртуална земя в Decentraland беше продаден за 1 295 000 MANA, на стойност $913 228 по това време. Купувачите построиха виртуален търговски център, за да продават дигитални дрехи, но оттогава „Ройтерс“ е посещавал мястото и не е виждал купувачи. 

  MANA е силно променлива. Този месец тя е увеличила стойността си с около 400% според Coinbase, след промяната на името на Facebook.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 59 минути
  От септември дневниците ще са само електронни
  Това е важи и за детските градини, отпадат хартиените лични картони на учениците, по решение на училището бележникът също може да бъде само електронен
  преди 2 часа
  Глобалният корпоративен дълг се е свил с 2%
  Очаква се задлъжнялостта да намалее с $270 млрд. през следващата година, показва проучване на инвестиционната компания Janus Henderson
  преди 2 часа
  Германия отчете търговски дефицит за първи път от 1991 г.
  Износът е с близо 12% по-висок спрямо година по-рано, но с 0,5% по-малко спрямо предходния месец
  преди 3 часа
  Мария Габриел представи новата Европейска иновационна програма
  Целим мобилизирането на 45 млрд. евро в подкрепа на стартъпите, създаването на „регионални иновационни долини“ и привличането на таланти, коментира българският еврокомисар
  преди 3 часа
  Подвариантът на Омикрон BA.5 е доминиращ в САЩ
  54% от новите случаи на Covid-19 в страната са предизвикани от този вариант