петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1571 прочитания

    Ново споделено офис пространство отваря врати в Megapark напролет

    Споделените офиси се налагат все повече като част от микса в световен план
    16 декември 2021, 11:16 a+ a- a

    Нов тип споделено офис пространство ще отвори врати в офис комплекса Megapark напролет. MyFlex е проект на Lion’s Head, компания за инвестиции в първокласни офис сгради в Централна и Източна Европа. Оператор на новото споделено офис пространство ще бъде консултантската компания за бизнес имоти Cushman & Wakefield Forton.

    Първият офис на MyFlex ще включва 250 работни места и 2500 кв.м площ. Той ще предлага различни възможности за бизнеса – обслужвани офиси, коуъркинг пространство с абонаментни планове, както и помещения за срещи, събития и обучения.

    Проектът е изпълнен в синхрон с тенденциите за устойчива среда, като предвижда инсталации за пречистване на въздуха, естествени материали, оптимално използване на естествената светлина, неутрални и земни цветове, подчертаващи връзката с природата.

    MyFlex излиза на пазара в отговор на засиленото търсене на гъвкави офис решения в условията на икономическа и бизнес несигурност. Той ще се развива като платформа, която предлага споделени офис площи както на наемателите на Megapark, така и на външни компании, които търсят адаптивност и гъвкави договорни условия. MyFlex e отворен и за стартиращи или навлизащи на пазара компании.

    „Споделените офиси се налагат като работещ модел, защото предлагат удобни възможности и бърза реакция, от която всеки бизнес се нуждае при променлива пазарна среда. В условията на здравна криза видяхме как досегашната концепция за традиционен офис постепенно започна да се изменя и да навлизат различни хибридни модели на работа. В отговор на това все повече първокласни офис сгради в световен план включват споделени работни пространства в микса си от площи“, коментира Красимир Петров, асет и пропърти мениджър в Cushman & Wakefield Forton.

    „MyFlex е естествено продължение на усилията ни да подобряваме и адаптираме офис сградите от портфолиото на Lion’s Head към изискванията на модерния бизнес. След пълната реновация на Megapark и предвид растящата потребност на наемателите ни от гъвкавост, ние се постарахме да изградим модерна, сигурна и гъвкава среда, в крак с най-новите тенденции във флекс пространствата“, допълни Георги Попчев, мениджър офис активи в Lion’s Head.

    Позиционирането на MyFlex в района на бул. „Цариградско шосе“ е в отговор на друга актуална тенденция. Споделените офиси, които първоначално търсеха основно централни локации, все повече се разрастват към ключови бизнес зони в София.

    Районът на Megapark съчетава предимствата на утвърдена офис локация с близостта до голям търговски център, жилищни зони и бързия достъп до летището и различни точки на София. В района работят редица големи международни компании, а зоната е сред най-динамичните на наемния пазар в София.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 12 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 13 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 20 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 20 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава