събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1442 прочитания

  Avalant става ексклузивен партньор на JLL за офисния и инвестиционния пазар на имоти за България

  Компаниите ще обединят усилията си в предоставянето на висококачествени услуги на международните клиенти на JLL
  12 април 2022, 08:32 a+ a- a

  (л)Мариус Скута, MRICS, ръководител на отдел „Офиси“ и „Представителство на наематели“ JLL Румъния, и Димитър Иванов MRICS, съосновател на Авалант (Снимка: Avalant)

  Глобалният лидер в сферата на корпоративните (бизнес) имоти JLL проведе търг за избор на местен партньор за посочените сегменти в България, в който взеха участие избрани местни консултантски компании. Екипът на Avalant отговори до най-голяма степен на критериите за качество на услугите, които JLL изискват на глобално ниво, се казва в съобщение на компанията.

  Независимо от това, че компанията е създадена в средата на 2020г. в разгара на пандемията от Covid 19, Avalant бързо се превръща в една от водещите консултантски компании в сферата на корпоративните имоти в България. Основателите Христо Андонов, Димитър Иванов и Иван Пармаков разполагат с над 28 години кумулативен опит в сектора на бизнес имоти и в частност в сегментите офис площи, управление на имоти и инвестиционни продажби на активи. През 2021г. се превръщат в един от лидерите на местния пазар като консултират 20 000 кв.м. сделки за наем на офис площи, както и продажбата на 4-звездния градски хотел Suite Hotel Sofia (с РЗП от 15 000 кв.м.) На младата компания се доверяват водещи корпорации като Allianz Holding, ING Bank, Chaos Group, Cargill, Proxiad, Emerchantpay и много други. От създаването си до днес Avalant успява да помогне на клиентите си да реализират ползи за над 7 млн. евро. 

  Jones Lang LaSalle Incorporated (JLL) е глобална консултантска компания, предоставяща широк спектър от услуги в сферата на недвижимите имоти. JLL е част от S&P 400 на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и е на 186-то място в списъка на Fortune 500. Към 31 декември 2021г., годишните ѝ приходи възлизат на 19,4 млрд. долара, извършва дейност в над 80 държави, а броят на служителите ѝ в глобален мащаб е повече от 98 000 души.

  JLL управлява повече от 427 милиона квадратни метра в ролята си на property/facility manager. В световен мащаб компанията е участвала в над 37 500 сделки за отдаване под наем на площи и успешно е отдала под наем над 100 млн. кв. м.

  JLL оперира в Румъния от 15 години, през които е била лидер в ключови сектори от пазара на бизнес имоти и е допринесла за някои от най-ключовите сделки с недвижими имоти в страната:
  • Офисът на компанията в Румъния наброява 50 души в Букурещ плюс още 54 души в отдел Фасилити Мениджмънт, които работят в офисите на клиентите на компанията;
  • Значими трансакции на JLL Румъния – Amazon (32 000 кв. м), Societe Generale BRD (9000 кв. м), Societe Generale EBS (14 000 кв. м.), Microsoft (24 000 кв. м.), Еricsson (18 000 кв. м.);
  • Клиентите на JLL са обслужвани от компанията от 14 години. JLL Румъния директно участва в този процес от 3 години;

  „За нас е чест и отговорност да бъдем стратегически партньор на глобален лидер в сферата на бизнес имотите като JLL. Вярваме, че синергията между двете компании ще допринесе за повишаване на качеството и внедряването на още добри международни практики в този сегмент в България. Комуникацията между Avalant и JLL започна преди повече от година и винаги е била много положителна. От самото начало усетихме, че в тяхно лице виждаме екип, който споделя нашите ценности.“, сподели Димитър Иванов MRICS, съосновател на Авалант.

  „Горди и развълнувани сме да обявим това партньорство. Благодарим на Avalant за участието в целия процес, както и за техния опит, знания и визия, която е сходна на нашата. Партньорството с компания като Avalant е стратегически избор, който ще ни помогне да увеличим присъствието си в България и ще подкрепи стремежа ни да предоставяме услуги на най-високо ниво с фокус върху клиента. Уверени сме в синергията между нашата глобална експертиза и местните познания и опит на Avalant и вярваме, че тази комбинация ще донесе много позитиви, както за двете компании, така и за техните клиенти.“, заяви Мариус Скута MRICS, ръководител на отдел „Офиси“ и „Представителство на наематели“ JLL Румъния.

  Avalant ще бъде в ролята на ексклузивен местен партньор на JLL на територията на България в сегментите офис площи и инвестиционни продажби. Двете компании ще обединят усилията си в предоставянето на висококачествени услуги на международните клиенти на JLL.

  По отношение на сегментите жилищни, индустриални и търговски площи, JLL ще продължи настоящото си дългогодишно партньорство с IPC, компания със солиден опит в тези направления на българския пазар.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 1 ден
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 1 ден
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 1 ден
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 1 ден
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица