четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1560 прочитания

    Everty разширява присъствието си в София с бутиков хотел и 2 офис сгради

    Сделката е част от инвестиционен план на стойност €100 млн. за придобиване и развитие на търговски и хотелиерски проекти у нас
    09 август 2022, 13:11 a+ a- a

    Matrix Tower (Снимки: Everty)

    Глобалната компания за инвестиции в недвижими имоти Everty обявяви придобиването на „Оборище 63“ – бутиков хотел, Matrix Tower и Prizma Offices – двe офис сгради в София, България, като част от стратегията си за инвестиране и развитие на българския пазар за недвижими имоти.

    Ребрандираният бутиков хотел „Оборище 63“, познат по-рано като Sofia Residence, е разположен в сърцето на най-престижния столичен район на Докторската градина. Местоположението предоставя на гостите една луксозна отправна точка, откъдето лесно могат да разгледат забележителностите на града с повече от 2000 години история. „Оборище 63“ е отличителна нова локация в този централен, богато озеленен и исторически район на София.

    Matrix Tower е офис сграда, клас А, с площ от 4000 кв.м., разположена в близост до входа на Residential Park Sofia. Сградата има много добър достъп до градски транспорт чрез метростанция „Бизнес парк София“ и Софийския околовръстен път, като осигурява на настоящите и бъдещи наематели бърза свързаност с града. Matrix Tower е дом на наематели като немската EOS Group, фармацевтична компания и магазини за търговия на дребно. Разполага с 24-часова охрана, ресторант и охраняем паркинг за наемателите и гостите на сградата.

    Prizma Offices

    Prizma Offices предлага 8000 кв.м. офис площи и се намира до Sofia Tech Park – вече утвърдена локация за бизнес и иновации в София. Разположена на булевард „Цариградско шосе“, сградата се състои от 7 етажа, всеки един от тях с площ от 950 кв.м. Така наемателите имат достатъчно пространство за разширяване на дейността си. Летище София е в непосредствена близост, което улеснява международните бизнес пътници, а районът разполага с добър достъп до обществен транспорт и пътна инфраструктура.

    Оборище 63

    Everty вече притежава повече от четири имота в България, откакто компанията направи първата си голяма инвестиция в страната с покупката на Perform Business Center в София през 2019 г.

    Антония Йорданова, Главен Глобален финансов директор на YNV Group и Главен инвестиционен директор на Everty Bulgaria, сподели: „Everty планира да придобие, развие и управлява ексклузивно портфолио от търговски недвижими имоти и хотелиерски проекти (хотели). През юни 2020 г. обявихме плановете си да инвестираме €100 млн. за придобиване и развитие на проекти в България през следващите няколко години и се гордеем с включването на „Оборище 63“, Matrix Tower и Prizma Offices в нашето инвестиционно портфолио“.

    Everty цели дългосрочно да придобива перспективни имоти, които имат потенциал за висока доходност. Компанията търси нови инвестиционни възможности, за да създава устойчива добавена стойност на българския пазар за недвижими имоти.

    Everty е част от YNV Group – мeждyнapoднa гpyпa oт ĸoмпaнии, която управлява пет марки в три сектора: тexнoлoгичeн, oбpaзoвaтeлeн и недвижими имоти. Портфолиото от търговски, жилищни, хотелски и имоти със смесено предназначение обхваща Северна и Южна Америка, Европа и Африка. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС