събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3152 прочитания

  Everty планира да разшири портфолиото си извън София

  За намеренията на компанията, перспективите на имотния пазар, бъдещето на хотелиерския бизнес у нас разказва Антония Йорданова
  25 август 2022, 13:40 a+ a- a

  Антония Йорданова е Главен Глобален финансов директор на YNV Group и Главен инвестиционен директор на Everty Bulgaria. След като се присъединява към YNV Group през 2013 г., тя ръководи финансовия отдел на четирите глобални компании на групата: Tek Experts, доставчик на техническа поддръжка и IT решения; elev8, професионална академия за информационни технологии и бизнес умения; Wize, разработчик на софтуерни решения; и Everty, компания за недвижими имоти, специализирана в офисни, логистични пространства и хотели, върху които ще се фокусира сега. Антония играе важна роля в създаването и управлението на междуфункционални, интернационални проекти и партньорства, за да помогне на YNV Group да прерасне в многомилионна компания в Европа, Америка, Азия и Африка. Експерт по ръст на приходите, бизнес развитието и инвестициите, тя е запозната с България, тъй като е живяла, учила и работила в София през цялата си кариера.

  Наскоро Everty придоби бутиков хотел и две бизнес сгради в София. Economy.bg се свърза с главния инвестиционен директор на компанията Антония Йорданова, за да ни разкаже повече за плановете на компанията в страната, кои имоти са перспективни от инвестиционна гледна точка и какви са възможностите за хотелиерски бизнес у нас.

  Everty е в България от 2019 г. Колко имота притежава компания у нас? 
  Първата ни сделка в България беше през 2014 г., когато Everty придоби един от етажите на Perform Business Center в София. Тогава този етаж беше зает от дъщерната ни компания Tek Experts. През 2017 г. дружеството закупи още 2 етажа и през 2019 г. приключихме сделка за придобиването на цялата сграда. Компанията притежава 5 имота в България. Това са Perform бизнес център, бутиковият хотел „Оборище 63“, познат по-рано като Sofia Residence, Matrix Tower и Prizma Offices.

  Всички ли са в София?
  Everty притежава, разработва и управлява престижни недвижими имоти на първокласни места по целия свят. Нашето портфолио от клас А сгради се състои от търговски, индустриални и уникални хотелиерски имоти. Визията ни е да създаваме пространства, където хората си почиват, работят и се развиват. До момента всички имоти на компанията са в София, разположени на ключови локации в зависимост от предназначението на имота. 

  Планирате ли придобивания в други градове? 
  Нашите имоти са разположени предимно в центъра на града, с бърз достъп до различни услуги и възможност за добър транспорт. Пространствата са проектирани така, че да бъдат адаптивни и гъвкави. Местоположението на имотите ни винаги се определя от предназначението на сградата и от възможността да предоставим търговски площи от клас А за нашите наематели. Искаме престоят на нашите гости да бъде уникален.
  Намерението ни е да разширим портфолиото си и в други големи градове в България, които отговарят на основните ни критерии. За търговски имоти изборът на местоположение се определя от съществуващата инфраструктура, добрата бизнес среда и потенциала за бъдещо развитие. Освен това държим да създаваме пространства с отличен дизайн, който носи вдъхновение.

  Кое преобладава в портфолиото – офис сградите или хотелите? Към какъв баланс се стремите?
  В момента в България преобладават офис сградите, но сме амбицирани да осъществим и нови възможности, които отговарят на визията ни. А тя е да създаваме пространства в търговски, жилищни, хотелски и смесени имоти, които помагат на хората да се отпуснат, да работят пълноценно и да се развиват.

  Освен офиси и хотели планирате ли придобиване на друг тип сгради? 
  През юни 2020 г. обявихме плановете си да инвестираме €100 млн. в придобиване и развитие на проекти в България за следващите няколко години. Така се ангажираме да стимулираме еволюцията на пазара на недвижимите имоти, като създаваме устойчива добавена стойност.
  Стремим се в дългосрочен план да осигуряваме стабилен и предвидим финансов растеж за нашите заинтересовани страни чрез придобиване на перспективни имоти с потенциал за висока доходност. Нашият основен фокус е върху сгради от клас А на първокласни места, но също така разглеждаме и имоти с потенциал за добавена стойност на второстепенни локации.

  Как очаквате да се развие хотелиерският бизнес у нас?
  Това е вълнуващо време за България. Страна, която се радва на прекрасни плажове и градове с богата история, България бързо се превръща в изгряваща звезда за туризма в Европа. Като резултат на това очакваме секторът на бутикови хотели да се развие значително през следващите няколко години. Хотелите, които предлагат цялостно изживяване, са много привлекателни. Това е така, защото пътуващите търсят уникални и запомнящи се изживявания. Това, разбира се, включва най-висок стандарт на обслужване, качествена храна и добре разработени програми за отдих и детоксикация. Убедени сме, че всичко трябва да се прави с най-голяма грижа към природата. Например да бъдат използвани само органични хранителни продукти. Устойчивостта е належаща необходимост, която индустрията трябва да реши.

  В кои други видове имоти има перспектива за инвестиции според Вас?
  Виждаме перспектива в имоти, които са с добра инфраструктурна обезпеченост. Освен това интересни са co-working и co-living (споделени) пространства, които осигуряват необходимата социална среда. И последно, но не по значение имоти с висок технологичен потенциал, например data centers или центрове за обработка за данни. 

  Какви са плановете за развитие на Everty в България в средносрочен план?
  Everty планира да придобие, развие и управлява ексклузивно портфолио от търговски недвижими имоти и хотелиерски проекти. Продължаваме да инвестираме в активи с висока доходност и в добавяне на стойност към съществуващите. Фокусът ни е да създаваме пространства на първокласни места по света, които предвиждат нуждите на наемателите и гостите ни. Постигаме го, като съчетаваме човечност и устойчивост, за да осигурим незабравими изживявания и първокласни услуги.

  Бихте ли се ангажирали с прогноза за пазара на недвижими имоти в секторите, в които оперира Everty?
  В момента средата е доста динамична и всяка прогноза може да се окаже неточна. Имотите на добра локация с добър потенциал за развитие и висока доходност ще продължат да имат висока цена и да са търсени на пазара.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 10 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 10 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 10 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 11 часа
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 14 часа
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI