неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4508 прочитания

    Nexo с нова сграда за разрастващите се нужди на компанията

    С помощта на Avalant компанията закупи сградата М2 и осъществи най-голямата офис сделка за годината
    09 декември 2022, 09:38 a+ a- a

    Снимки: Avalant

    С помощта на Avalant, Nexo закупи офис сграда с РЗП 28 000 кв.м., превръщайки сделката в най-голямата на пазара през 2022г., както и една от знаковите офис трансакции през последното десетилетие.

    В ролята си на доверен консултант, Avalant съдейства на компанията да придобие 100% от дяловете на дружеството собственик на сграда с наименование „М2“ – офис проект с подземни гаражи, трафопост и фотоволтаици за собствени нужди и инфраструктура.

    Процесът отнема общо 12 месеца. От Nexo поставят задача на Avalant да намерят решение за бързо разрастващите се офиси на компанията, което да отговаря и на дългосрочната им стратегия на водещ работодател на световно ниво.

    Основното притеснение на Nexo е, че поради бързия растеж на служителите на компанията се налага да работят от няколко локации или дистанционно тъй като настоящите им офиси не могат да осигурят нужните площи. Подобно разпокъсване създава оперативни предизвикателства и затруднена комуникация между екипите. Целта на компанията е консолидация на площите в една сграда.

    От компанията се насочват към района на Лозенец заради наличието на добри транспортни връзки, паркова среда и удобства в близост, от които служителите им могат да се възползват. Сграда „М2“ е избрана заради близостта си до парк Борисова градина, както и просторния терен – 7500 кв.м., който предоставя възможност за изграждане на паркова среда. Проектът също се отличава с ефективна етажна плоча, много добра естествена осветеност и голям брой паркоместа. Продавач на сградата са семейство Маджид.

    Nexo дава изцяло нов прочит на офис пространството. Проектът включва то да бъде вдъхновяващо и с добавена стойност както за нарастващия екип на компанията, така и за цялата високотехнологична и стартъп общност в страната, затова наема водещи международни архитекти и интериорни дизайнери за осъществяването му.

    Новият офис на Nexo, разположен сред обширни зелени площи и комуникативна среда, впечатлява с амбициозния си проект за най-модерна офис сграда в България, както и една от най-устойчивите от гледна точка на енергийна ефективност.

    Иновативни технологични решения от най-висок клас, и най-съвременни системи за сигурност отличават сградата, която събира под един покрив бързо разрастващата се компания, която утрои екипа си за последните 12 месеца. 

    Новият офис на Nexo ще отвори вратите си и за прохождащи български проекти с иновативно пространство, което подкрепя и развива предприемаческата екосистема в страната ни.

    „Бихме искали да поздравим Nexo за липсата на компромиси по време на целия процес и за избора на водещи специалисти с международен опит в съответните сфери. Включително участие в проекта ще вземат и международни експерти, които ще прибавят знания и опит към местните екипи.“, каза Христо Андонов, съосновател Avalant

    „Основната причина сделката да продължи 12 месеца беше нейната сложност. Всъщност една от спецификите на сделката е, че Nexo закупиха сграда в процес на строителство. Такъв тип сделка носи със себе си редица предизвикателства и може да се счете за висш пилотаж в сферата, тъй като много разнородни процеси се преплитат и случват едновременно. Основното предизвикателство пред нас и екипа на Nexo беше усложнената комуникация, тъй като освен комуникацията между купувач и продавач, последва и управление на разговори с още над 20 страни – изпълнители и подизпълнители в строителството на сградата спрямо първоначалния проект.“ обясни Иван Пармаков, съосновател Avalant.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години