събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1033 прочитания

    IWG пуска споделени офис пространства в 5 нови локации у нас

    3 ще бъдат в Пловдив, а 2 - в София
    24 октомври 2023, 09:36 a+ a- a

    Снимка: IWG

    IWG, водещият световен доставчик на хибридни работни пространства, обяви откриването на 612 нови локации по целия свят за периода между януари и края на септември 2023 г. Част от тях са в България, като през 2023 г. са открити общо 3 локации в страната – 2 в София и една в Пловдив. Още 5 нови офиса в момента се разработват от партньори, като 3 ще бъдат в локализирани в Пловдив, а 2 - в София.

    95% от тези нови локации са създадени чрез партньорски споразумения за управление в съответствие със стратегията на IWG за оптимизация на капиталовите разходи. Бързото нарастване на броя на новите локации се дължи на стремежа на собствениците на имоти и партньорите да капитализират нарастващото търсене на хибридни работни места. Много от тези собственици на имоти разполагат със свободни площи, които да използват, с оглед на намаляващото търсене на традиционни офис имоти. Те избират партньорство с платформата на лидера в хибридните работни пространства IWG и да се възползват от възможността за избор сред няколко бранда, като Regus, Spaces, HQ и Signature.

    “Днес сме свидетели на безпрецедентно освобождаване на дългосрочни наеми. Различни по размер бизнеси прекратяват своите договори за дългосрочен наем и ги заменят с по-краткосрочни споразумения с доставчици на гъвкави работни пространства като IWG.”, споделя Марк Диксън, създател и главен изпълнителен директор на IWG. „В резултат на това виждаме силен интерес от все повече собственици на имоти и инвеститори, които се стремят да се възползват от нарастващото търсене на хибридни работни решения чрез партньорство с глобалния лидер. Именно тази фундаментална промяна подхранва бързия растеж на мрежата на IWG.“

    IWG работи с наемодатели и предприемачи, за да трансформира конвенционалните пространства в динамична и процъфтяваща работна среда за служителите, като същевременно генерира значителни и устойчиви приходи за своите партньори. Само през 2022 г., Групата открива нови 462 нови локации, етап, което показва колко значимо е новото постижение.

    Увеличаващото се търсене на хибридната работа се дължи на две различни, но взаимосвързани тенденции в недвижимите имоти. Първо, компаниите преразглеждат своето портфолио от недвижима собственост и намаляват размерите си в центровете на градовете, като заменят дългосрочните, ограничаващи и скъпи наеми с гъвкави пространства, предоставени от доставчици като IWG. На второ място, компаниите наемат гъвкави работни пространства в местни квартали, по-близо до местата, където хората живеят и искат да бъдат, като част от все по-популярния модел „център и спици“, при който служителите имат възможността разпределят времето си между дома, локалните или централни офиси.

    По-голяма част от новите локации на IWG са разположени в предградията, по-малките населени места и градове, в които се наблюдава търсене на хибридни работни решения. Групата разширява своята мрежа в общности, където е от най-голямо значение.

    Експанзията на офисите в Северна Америка е забележителна, като повече от 250 от новите локации се намират само в САЩ. Проучване, проведено от IWG и Arup, установява, че през тази година 500 000 души са напуснали градовете в САЩ, което е с 59% повече от периода преди 2020 г., като голяма част от тях са се преместили в предградия, селски райони, както и в градове и квартали, които в миналото са се използвали само пребивание, но не и за работа.

    Разширяването на мрежата на IWG означава, че тези райони се развиват все повече, благодарение на гъвкавите работни пространства, което от своя страна позволява на служителите да работят там, където са най-продуктивни. Подобни тенденции се наблюдават в Обединеното кралство и по целия свят, като стратегията на IWG за оптимизиране на активите означава, че компанията може да се разширява и адаптира бързо, за да отговори на това търсене.

    Желанието на служителите да избегнат дългото и скъпо пътуване до работа също оказва значително влияние. Много от тях се стремят към баланс между работа, личен живот и намаляването на излишните разходи. Според проучванията на IWG само един от всеки петима служители би пътувал повече от 30 минути дневно, а 60% изразяват желание за работно място на до 15 минути от дома си. Проучване, проведено сред 2000 служители с хибридно работно място, показва, че те увеличат времето си за физически упражнения средно с 4,7 часа седмично, получават 71 часа сън повече на година и подобряват хранителните си навици.

    С близо 4 000 локации в повече от 120 държави във всяка часова зона и повече от три десетилетия експертиза, IWG предлага редица решения за работни пространства за обекти от всякакъв вид, размери и изисквания. Независимо дали става въпрос за двуетажна сграда в бизнес парк извън града, офис сграда, разположена в центъра на града или за бивш търговски обект в оживен търговски център, IWG персонализира своите предложения, за да отговори на разнообразните нужди и изисквания на своите партньори и клиенти.

    Партньорите или франчайзи на IWG получават достъп до богат опит в областта на гъвкавите работни решения. Партньорите получават достъп до платформата на IWG, за да увеличат максимално възвращаемостта на своите недвижими имоти, възползвайки се от предимството на бързо растящото търсене на хибридни работни решения. С годишни инвестиции от около 50 млн. паунда в технологичната си платформа, IWG предоставя на партньорите си достъп до целия експертен опит на компанията, като поддръжка при проектиране и оборудване на пространствата, продажби и маркетинг.

    Само за период от 10 седмици, партньорските локации могат да бъдат превърнати от концепция в напълно функциониращи центрове, а моделът на работа осигурява поредица от повтарящи се месечни приходи без усложненията на продължителни документални подновявания, анулации или единични договори за наем.

    Прогнозите са, че до 2030 г. секторът на гъвкави работни решения ще нарасне с 600%, а данните от Indeed, най-големият сайт за работа в света, отчитат удивителен ръст от 6 531% на годишна база в търсенията на „хибридна работа“ през 2022 г. Докато бизнесите приемат хибридната работа в дългосрочен план, решенията на IWG се превръщат в стратегическо предимство за собствениците на имоти, които искат да се възползват от тази тенденция.

    Марк Диксън, Главен изпълнителен директор на IWG, коментира: „В IWG ускорихме стратегията си за растеж с малък капитал, което ни позволява да се възползваме от нарастващия набор от инвеститори в имоти, които се стремят да увеличат максимално възвръщаемостта си, като си партнират с нас. Подписахме толкова споразумения през първата половина на 2023 г., колкото през цялата 2022 г., и продължаваме да ускоряваме този процес. Бързо растящата глобална мрежа с хиляди локации в над 120 държави е ключовo конкурентно предимство и осигурява на нашите клиенти висококачествено и професионално работно място, независимо къде се намират."

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 22 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 22 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 23 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години