събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1433 прочитания

    Cargill преподписа договора си за наем в Cargill Tower

    По данни на Avalant сделката е една от най-големите трансакции в сегмента на офис наемите в София през 2023 г.
    21 февруари 2024, 16:42 a+ a- a

    Снимка: Cargill

    Cargill, една от водещите компании в хранителната индустрия, успешно поднови договора си за наем в офисната сграда Cargill Tower, намираща се на бул. „Тодор Каблешков“ в непосредствена близост до Bulgaria Mall. Сделката е една от най-големите трансакции в сегмента на офис наемите в София през 2023 година, според данни от Avalant.

    Дъщерното дружество на американския гигант в областта на земеделието е наемател в 16-етажната кула през последните над 7 години. Към днешна дата компанията наема 15 етажа, с обща площ малко над 9000 квадратни метра.

    „Сделката е в унисон с наблюдаваната тенденция през годината за предоговаряне на условията и стратегическа оптимизация на наетите площи при голяма част от организациите“ коментират от Авалант за Economy.bg, като споделят, че локацията продължава да бъде водещ фактор при вземането на решения свързани с офисите.

    Cargill България е наемател в SPS Tower от 2016 година, като в началото заема 3 етажа в съседната Infinity Tower. С разрастването на своята дейност, компанията наема един етаж в SPS Tower и постепенно усвоява цялата сграда, а в последствие договаря и правото да я позиционира като Cargill Tower.

    С изтичането срока на договора за наем, компанията е изправена пред избор – дали да продължи да бъде наемател в същата сграда или да релокира работното пространство за над 1200 от своите служители в нова сграда. С помощта на Avalant, Cargill разглежда паралелно и двата сценария.

    Процесът отнема около година и половина, като започва с внимателен анализ на нуждите на компанията от гледна точка на работно пространство, имайки предвид сложната структура и големия брой служители. Workplace анализът извършен от Avalant, включва въпросници и интервюта в различни отдели на компанията и бива съпътстван от предложения и насоки за оптимизация на работното пространство, площта и функционалното разпределение, с оглед политиките за работа на компанията и естеството на дейността.

    След подробно сравнение на всички селектирани опции, пречупено през призмата на качествен анализ, сравняващ ефективността и техническите дадености на конкретните сгради и сравнение във финансов аспект, в края на декември 2023 компанията решава да поднови наемните си взаимоотношение с текущия си наемодател, затвърждавайки ключовата роля на центъра за бизнес услуги на Cargill в София.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 20 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 20 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 21 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 23 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години