понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  35481 прочитания

  „Прочетете“ едни от най-влиятелните бизнес книги само за минута

  Вижте някои от най-популярните бизнес книги обобщени в едно изречение
  14 ноември 2013, 13:45 a+ a- a

  За да спестим време и пари, Business Insider ни предлага да направим един бърз прочит на най-ценните уроци, съдържащите се в едни от най-популярните бизнес книги в света. Вижте някои от тях:

  1. Хората не са толкова рационални, както твърди икономическата теория и можем да видим толкова много ситуации, в които действат ирационално. „Предвидимо ирационални“ (Predictably Irrational), Дан Ариели.

  2. Въпреки че сме свикнали да мислим за харизматичния лидер екстроверт като съвършен, интровертите имат важно предимство. „Тишина“ (Quiet), Сьюзан Кейн. 

  3. Има шест основни принципа, които предопределят човешкото поведение: зависимост, недостиг, власт, отговорност, симпатия и съгласие. „Влиянието: Психология на убеждаването“ (Influence: The Psychology of Persuasion), Робърт Чалдини.

  4. Добри компании се превръщат във велики, като се изправят срещу жестоките реалности в техния бизнес, откривайки това, в което са най-добри, създавайки култура на дисциплина и изграждайки и поддържайки своята мощ. "Пътят към величието" (Good to Great), Джим Колинс.

  5. Ефективността се отнася повече до това, което избираш да не правиш, отколкото до това, което правиш всеки ден. „Ефективният ръководител“ (The Effective Executive), Питър Дракър.

  6. Талантът, интелигентността, упоритата работа и амбицията са важни, но истинската тайна на успешните хора се крие в късмета, точния момент и произхода им. „Външен човек“ (Outlier), Малкълм Гладуел.

  7. Хората се мотивират повече от притежаването на автономност, власт и право на избор, отколкото от поощрения. „Мотивацията“ (Drive) Даниел Пинк.

  8. Жените продължават да бъдат изправени пред предизвикателства в кариерата, но могат да ги преодолеят говорейки за тях, поставяйки си големи цели, работейки упорито и намирайки последователи. „Устремени напред“ (Lean in), Шерил Сандберг.

  9. Новите технологии ни помагат да си служим по-добре с данните, но е и по-вероятно да правим лоши прогнози, защото надценяваме случайни колебания в тях. „Сигналът и шумът“ (The Signal and the Noise), Нейт Силвър.

  10. Добавянето на повече хора към сложен софтуерен проект може да направи нещата още по-лоши, защото малките групи са по-добри в решаването на сложни задачи. Митичният Човекомесец“ (The Mythical Man-Month), Фредерик Брукс.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи