сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  25317 прочитания

  Кой може да се включи в Академията за немски език на „Съдърланд”?

  Обучението е безплатно, а успешно завършилите ще получат бонус и предложение за работа в компанията
  31 август 2017, 14:30 a+ a- a

  Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на „Съдърланд България”

  За втора година „Съдърланд” стартира инициативата German Academy, която има за цел подобряване на нивото на немски език на участниците в нея. Успешно завършилите академията получават шанс да започнат веднага работа в „Съдърланд” и да станат част от динамичния екип на компанията. Тази година, Академията ще се проведе както в София, така и във Варна и Бургас.

  Повече за инициативата и кой може да се включи в Академията, разказва Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на „Съдърланд България”.   

   

  Г-н Гълъбов, и тази година „Съдърланд” стартира Академия за повишаване нивото на немски език. Каква е мотивацията да инвестирате отново в един такъв проект?
  Едно от основните неща, което ни отличава като работодател, са нашите хора. Bинаги сме имали високи критерии при избора на нашите колеги – наемаме кандидати с потенциал и висока мотивация и впоследствие полагаме усилия за тяхното развитие и задържане в компанията. Освен подготвени кандидати има и такива с потенциал, но без необходимото ново на езикова подготовка за да започнат работа при нас – създадохме тази програма именно за тях. Академията е уникален проект, който подготвя кандидатите и надгражда езиковите им умения до ниво, което им дава увереност и знания, за да стартират своята успешна кариера със „Съдърланд”. С това ние поощряваме и подпомагаме развитието не само на настоящите си служители, но и на тези които имат желание да се присъединят към нас, но нямат необходимата подготовка.

  Какъв ще бъде форматът и продължителността на Академията?
  Моделът тази година е надграден. Новата Академия предлага занятия от понеделник до петък, като обучението ще е с продължителност в различните локации от 4 до 12 седмици. Стартираме този път и в трите си локации - София, Варна и Бургас. Освен че обучението е напълно безплатно за всички участници, предлагаме и нещо повече – всички получават и бонус при успешно завършване. При достатъчно интерес имаме капацитета и готовността дори да стартираме и групи с италиански език.

  Ще може ли да се съвместява с други ангажименти -  учене, работа?
  Да, програмата на Академията предразполага съчетаване с учене или работа. Ще стартират няколко модела с различни графици, като в зависимост от броя на желаещите ще се сформират сутрешна, следобедна и/или вечерна група.

  Колко човека ще могат да се включат и кога ще стартира обучението?
  Няма ограничение в броя на хората, които могат да се включат в Академията. Компанията е изключително гъвкава и спрямо броя на желаещите, ще се организират групи съобразени с техния брой. Самите занимания ще варират като продължителност и формат. За нас най-важното е да видим потенциал в кандидатите и  желание да се развиват. Очакваме към Академията отново да има силен интерес и в трите ни локации – София, Варна и Бургас, когато стартираме през септември.

  Какъв е процесът на подбор и какво могат да очакват кандидатите след успешно завършване на Академията?
  Процесът по селекция на кандидатите за Академията е изключително улеснен – интервю за определяне на нужното ниво на езика, в случая това е B1 според европейскат езикова рамка и разбира се – мотивацията на кандидатите да станат част от „Съдърланд”. Отттук нататък ние предоставяме благоприятна среда това да се случи – самите обучения се водят от висококвалифицирани професионални преподаватели, които освен езика, включват и елементи и терминология, свързани със спецификата на работата. Кандидатите получават предложение за работа, обвързано с успешно завършване на Академията, постигнат прогрес и положителна оценка на изпитите. Миналата година постигнахме 90% успеваемост на записалите се в Академията, като всички назначени кандидати споделиха своите положителни оценки за проекта и постигнатото.

  Какъв е интересът към Академията тази година?
  Интересът е изключително голям и се радваме, че даваме възможност на хората да подобрят знанията си, като след това могат да започнат работа при нас прилагайки наученото. Имаме капацитета и мащаба и ще продължаваме с подобни проекти. И както споделих, надграждаме модела с всяко издание.

  Все повече компании имат собствени програми за обучение на хора. Каква е инвестицията в една подобна инициатива?
  Няма да крия, че е голяма, но това е стратегическа инвестиция за нашата компания. Да откриеш таланта и да го развиеш е силно удовлетворяващо и за обучаващите се, и за бизнеса. В силната конкурентна среда, в която се намираме, търсенето на таланти е предизвикателство за всички сфери. Гордеем се, че проектът е все по-успешен с всяка година и ще продължим да инвестираме в него. „Съдърланд” като организация има не само собствена култура, но и визия за бъдещето, с която са обвързани всички наши корпоративно социални инициативи, включително и тази. 

  Любимият въпрос на интервю за работа на Михаил Михайлов - Sutherland Global Services, вижте  тук

   

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 14 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 15 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании