четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10142 прочитания

    Мая Жечева е новият технологичен трейнър в Телерик Академия

    Мая разполага с 10 години опит в разработката на софтуер
    22 януари 2018, 11:36 a+ a- a

    Мая Жечева е новият технологичен трейнър в Телерик Академия, съобщават от образователната организация.  Като част от екип „Обучения“, тя ще има ключова роля за развитието на професионалните програми и въвеждането на нови технологии и езици за програмиране. 

    Мая разполага с 10 години опит в разработката на софтуер. Преди да се присъедини към екипа на Академията, тя заема позицията главен софтуерен инженер в Progress, където работи над платформата с отворен код за създаване на iOS и Android приложения – NativeScript. Има бакалавърска степен по компютърни науки и магистърска степен по електронен мениджмънт от Техническия университет в София.

    „С отделянето на Телерик Академия като самостоятелна образователна организация преди година знаехме, че основен фактор за нейния успех ще бъдат хората. Затова продължаваме методично да разширяваме екипа си с точните попълнения, които да ни помогнат да изведем обученията и партньорската си програма до следващото ниво“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Освен Мая, към Академията се присъединяват и Гриша Караниколов, който ще участва в развитието на партньорската програма на Академията, и Едуард Евлогиев, който поема позицията младши технологичен трейнър.

    Образователната организация обяви, че през 2018 г. освен предлаганите до момента технологии .NET и JavaScript, обученията за първи път ще акцентират върху програмния език Java, както и разработката на мобилни приложения. В отговор на нуждите на партньорите на Академията и на пазара в България, през следващите 12 месеца ще стартират 9 нови програми за подготовка на софтуерни специалисти.

    От началото на 2017 г. след рестарта на Телерик Академия, над 300 курсисти са преминали през професионалната ѝ програма, а 30 технологични компании са се присъединили към партньорска ѝ мрежа, сред които са Experian, Uber, Accedia, Telelink, Proxiad, Naxex, Melon, Endava, Komfo, Tick42, ICB, Grafixoft и други.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 52 минути
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа