събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4468 прочитания

    Българските програмисти – най-добри в .NET технологиите и в JavaScript

    Вижте какви програмни технологии владеят най-добре професионалистите у нас и как се справят спрямо останалите държави
    12 септември 2018, 13:33 a+ a- a

    Програмистите у нас се представят най-добре в решаването на тестове, свързани с JavaScript и .NET технологиите, показват данните на платформата Skillotron, разработена от софтуерната компания DataArt.

    Според статистиките, базирани на отговорите на над 11 500 участници от 65 държави, програмистите от България демонстрират широк спектър от познания в различни програмни езици и технологии, като най-добри резултати са постигнати в категориите „Базови JavaScript познания“ и „.NET“. На трето място по популярност сред българските програмисти се нарежда програмният език Java, следван от категориите, свързани със софтуерно тестване (QA General).

    Освен широк набор от познания българските разработчици демонстрират и доста добро време при решаването на тестовете и по този показател се нареждат на четвърто място сред участниците в глобален план. Средното време, в което потребителите у нас успяват да преминат съответната категория, състояща се от 10 въпроса, е 51 секунди, като по-бързо се справят единствено участниците от Русия, Украйна и Полша.

    Въпреки че по-голямата част от потребителите на Skillotron у нас са мъже (78% от всички участници) дамите от България, които използват платформата, са значително повече от средния процент в глобален план (22 на сто в България и 15,44% в цял свят).

    Skillotron e платформа, базирана на геймификацията, където потребители от цял свят могат напълно безплатно да тестват своите умения в 19 различни категории, да създават свои въпроси, както и да съпоставят познанията си с останалите участници. Платформата стартира официално през август 2017 и до момента разполага с над 2500 въпроса, създадени от ИТ специалисти от цял свят. Освен такива, свързани с програмиране, потребителите могат да правят и тестове с по-обща насоченост, като например - Geek култура, английски език в ИТ, а отскоро – и в новосъздадената категория „Популярна наука“. Новата секция е достъпна от 13 септември 2018 по случай Международния ден на програмиста.

    Skillotron е разработена от DataArt, компания която създава и поддържа индивидуални софтуерни решения, които подпомагат развитието на бизнеса на клиентите в различни индустрии. DataArt е спечелила доверието на водещи компании, сред които Nasdaq, Travelport, Ocado, Betfair, Regus, Meetup и Apple Lasure Groupe. DataArt съчетава опита на повече от 2500 професионалисти от 20 локации в САЩ, Европа и Южна Америка.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 18 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство