събота, 17 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  421 прочитания

  Откриха огромно количество скрити галактики, променящи разбирането ни за Вселената

  09 август 2019, 10:48 a+ a- a

  Астрономи забелязаха голямо количество скрити до момента галактики. Откритието може да промени разбирането ни за начина, по който работи Вселената.

  Това стана възможно с нов метод на изследване, който позволи по-задълбоченото вглеждане във Вселената. Учените се надяват откритието да помогне за отговарянето на въпроси, свързани с тъмната материя и огромните черни дупки.

  Проучването използва различни кадри от изследвания на вселената и ги свърза с цел по-задълбоченото изследване на Космоса.

  „Това е първият път, в който потвърждаваме съществуването на голям брой масивни галактики. Досега те бяха незабележими. Откритията противоречат на настоящите модели за космическата еволюция и ще ни позволят да доразвием теориите си“, разказва Тао Уанг от университета в Токио.

  Това са най-големите подобни галактики, откривани до момента. Те са трудно забележими от Земята, но могат да бъдат уловени от телескопи в Космоса. В следващите си проучвания астрономите ще продължат да изследват новооткритите галактики с цел получаване на повече информация за Вселената. Освен това учените ще фокусират вниманието си и върху голямата черна дупка в средата на галактиките с цел да установят как се сформират подобни обекти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 часа
  преди 1 ден
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 1 ден
  преди 1 ден