сряда, 11 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  551 прочитания

  Откриха огромно количество скрити галактики, променящи разбирането ни за Вселената

  09 август 2019, 10:48 a+ a- a

  Астрономи забелязаха голямо количество скрити до момента галактики. Откритието може да промени разбирането ни за начина, по който работи Вселената.

  Това стана възможно с нов метод на изследване, който позволи по-задълбоченото вглеждане във Вселената. Учените се надяват откритието да помогне за отговарянето на въпроси, свързани с тъмната материя и огромните черни дупки.

  Проучването използва различни кадри от изследвания на вселената и ги свърза с цел по-задълбоченото изследване на Космоса.

  „Това е първият път, в който потвърждаваме съществуването на голям брой масивни галактики. Досега те бяха незабележими. Откритията противоречат на настоящите модели за космическата еволюция и ще ни позволят да доразвием теориите си“, разказва Тао Уанг от университета в Токио.

  Това са най-големите подобни галактики, откривани до момента. Те са трудно забележими от Земята, но могат да бъдат уловени от телескопи в Космоса. В следващите си проучвания астрономите ще продължат да изследват новооткритите галактики с цел получаване на повече информация за Вселената. Освен това учените ще фокусират вниманието си и върху голямата черна дупка в средата на галактиките с цел да установят как се сформират подобни обекти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 35 минути
  До 100 дни ЕК представя първия европейски закон в областта на климата
  Целта е Европа да стане първия в света неутрален по отношение на климата континент до 2050
  преди 5 часа
  Правителството ще осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на АМ „Хемус“
  Неизградената част, започваща от п. в. „Боаза“ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже вече изградените участъци от двете страни на магистралата
  преди 5 часа
  Кандидатстваме за по-големи потребителски кредити
  Повишеният апетит за по-големи суми е знак, че хората не очакват сериозна икономическа криза и са готови да харчат повече, коментират от БНП Париба Лични Финанси
  преди 8 часа
  Испанската Jeff навлиза в България
  Услугата за професионално пране и химическо чистене скоро ще се предлага в страната ни
  преди 9 часа
  Acronis придоби 5nine
  Като част от споразумението 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis