събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    861 прочитания

    Тигър в САЩ се разаболя от COVID-19

    Това е вторият случай на животно от семейството на котките, заразено с болестта
    07 април 2020, 08:31 a+ a- a

    Четиригодишен тигър в САЩ бе диагностициран с COVID-19. Животното в зоогическата градина в Бронкс, Ню Йорк е прихванало вируса SARS-CoV-2 от служител на обекта.

    Малайският тигър има суха кашлица. Други шест тигъра в клетката също изпитват симптоми на болестта, но не са били тествани за COVID-19.

    „Тествахме животното като предпазна мярка и смятаме, че всякаква информация във връзка с COVID-19 би била полезна за проучването на механизма на новия коронавирус“, заяви говорител на WCS, която управлява градината.

    Въпреки че инфектираните тигри изпитват недостиг на апетит, те са в добро здравословно състояние. Ветеринари постоянно наблюдават състоянието им. Очаква се всички животни да се възстановят напълно.

    До момента Live Science докладва, че домашни котки са прихванали вируса от собствениците си. Животни от семейството на котките имат рецептор във външната част на клетките от дихателната система, който е сходен с този при хората. Наречен ACE2, този протеин позволява на вируса да навлезе в клетките и да се размножи.

    Въпреки наличието на доказателства, че животни могат да прихванат вируса от хора, все още няма информация заразата да се случва по обратен път. Учени смятат, че дори домашни любимци да заболеят докато се разхождат навън, те не могат да предадат COVID-19 на собствениците си.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 11 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 12 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 12 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 14 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години