четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3829 прочитания

    Една трета от хоспитализираните поради COVID-19 развиват кръвни съсиреци

    03 юни 2020, 16:11 a+ a- a

    При близо 30% от пациентите, които изпитват сериозни симптоми след зараза с новия коронавирус, се наблюдава развитието на сериозно съсирване на кръвта, сочат медицински експерти от Кралската университетска болница в Лондон. Според тях съсирването на кръвта може да е един от основните фактори за повишаването на смъртността. Причината е сериозното възпаление на белите дробове.

    Сгъстената кръв е довела до множество медицински усложнения, сред които микросъсиреци в белите дробове и дълбока венозна тромбоза.

    Отделно проучване сочи, че медикаментите за разреждане на кръвта, които се използват в повечето подобни случаи, не са ефективни за борба със съсирването, породено от COVID-19. Освен това увеличаването на дозата на медикаментите може да доведе до кръвоизлив, който не може да бъде овладян, и да застраши живота на пациента.

    Кралската университетска болница в Лондон призова към съвместна работа с медицински експерти от цял свят за откриване на най-безопасния и ефективен начин за разрешаване на проблема със сгъстяване на кръвта. В момента протичат тестове за установяване на стандартна доза за медикаменти за разреждане на кръвта, която да бъде използвана от всички страни. Според други учени проблемът може да бъде разрешен чрез намиране на разрешение на проблема със сериозната инфекция на белите дробове, която води до сгъстяване на кръвта.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки