неделя, 16 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1255 прочитания

  Варна и София въвеждат образователния модел 1:1 в 25 училища

  Всеки учител и ученик ще имат собствено устройство Chromebook
  09 октомври 2020, 10:58 a+ a- a

  Девет варненски и шестнадесет столични училища ще започнат обучение по модела 1:1 („Едно към едно“). Очаква се до края на годината учениците, които ще учат по този начин, да достигнат 3000 в цялата страна. Това ще стане с подкрепата на Столична Община и Община Варна, които решиха да подкрепят преминаването на училищата към този образователен модел в общо 45 паралелки, след като се убедиха в успешното му прилагане в други градове.

  Иновативният образователен модел има редица предимства, повишава интереса на учениците към уроците, желанието им да създават съдържание и подобрява учебния процес в класната стая. При него учениците и учителите разполагат със свои преносими устройства Chromebook, както и персонални акаунти в облачната платформа на Google - G Suite, която е безплатна за училищата. По този начин се гарантира сигурен и постоянен достъп до учебните материали и съвместните проекти навсякъде и по всяко време. Това дава и гъвкавост на модела да бъде прилаган както присъствено в класната стая, така и от разстояние.

  Внедряването на модела в двете общини се осъществява със сътрудничеството на Център за творческо обучение, който е единственият партньор на Google Cloud със специализация „Образование“ на територията на България и в региона. Във Варна се очаква със свой персонален Chromebook да учат над 250 ученици от прогимназиалните и гимназиалните класове. Над 80 учители в морската столица ще се обучават, за да повишат своите дигитални умения. За целта училищата ще бъдат и финансово и организационно подпомогнати от Община Варна. Столична община, от своя страна, стартира пилотен проект за дигитални технологии в шестнадесет училища.

  Целта е да бъдат подготвени училищните екипи в тях, които, в последствие, да помогнат и на учениците да навлязат в новия модел. В рамките на проекта ще бъдат обучени близо 300 учители, а училищата ще се подготвят за внедряване на дигитални технологии и модела 1:1 с устройство за всеки учител и всеки ученик.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  14 май 2021, 17:04
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  14 май 2021, 16:25
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  14 май 2021, 16:13
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  14 май 2021, 15:16
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  14 май 2021, 13:03
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  14 май 2021, 11:59
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година