петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  842 прочитания

  Телерик Академия обяви прием за QA програмата си за 2021

  Кандидатстването е отворено до 11 януари
  14 октомври 2020, 09:47 a+ a- a

  Образователната организация Телерик Академия обяви прием за QA програмата си през 2021 година. Чрез нея специалисти от други сфери и студенти могат да се подготвят за кариера в ИТ сектора в една от най-популярните и търсени професии - Quality Assurance инженер (специалист по качеството на софтуера).

  Програмата е с практическа насоченост под менторството на експерти с дългогодишен опит в областта. С изцяло вечерно обучение, тя е подходяща за работещи и студенти.

  Кандидатстването в Telerik Academy Alpha QA е отворенo до 11 януари 2021 г. през сайта на Академията. За хората с познания в програмирането, които искат да си осигурят място в програмата още тази година, са предвидени ранно кандидатстване и изпит до 9 ноември. За напълно начинаещите Академията предлага безплатен подготвителен курс.

  „QA инженерите остават едни от най-търсените ИТ специалисти дори и в настоящата динамична ситуация - веднага след софтуерните разработчици. Това показа нашето проучване за тенденциите в наемането и развитието на талант в ИТ сектора през 2020 г. С програмата Telerik Academy Alpha QA даваме възможност на желаещите да стартират ИТ кариера да придобият нужните знания и умения, докато работят или учат, а безплатният подготвителен курс дава шанс на всеки. Вярваме, че така повече хора ще могат да преследват мечтите си и да си осигурят стабилност в „новото нормално“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Лектори-практици и вечерно обучение

  Лекциите в Telerik Academy Alpha QA се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява съчетаването им с други ангажименти, като работа и следване. Продължителността на програмата е 6 месеца, а обучението се провежда в малки групи до 40-45 човека с индивидуален подход на преподаване и фокус върху нуждите на всеки курсист.

  Главен трейнър в програмата е Павлина Колев, QA инженер във Fadata с над 10-годишен опит в областта, а заедно с нея преподават Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия, и Николай Аврамов, софтуерен разработчик „Тестване“ в Automate the Planet. Курсистите ще развиват своите умения и с помощта на гост-лекторите с дългогодишен опит в областта - Невен Динев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress.

  Фокус върху практическите умения

  Обучението в Telerik Academy Alpha QA се провежда в среда, близка до реалната, а курсистите развиват своите технологични и комуникационни умения, докато работят по практически казуси в екипи и под менторството на опитните трейнъри.

  В рамките на 6 месеца те поетапно усвояват един от най-популярните програмни езици Java, обектно-ориентирано програмиране, HTML, CSS, JavaScript и писане на качествен код. Тези умения надграждат с най-модерните методи за осигуряване на качеството на софтуера, ръчно и автоматизирано тестване за десктоп, уеб и мобилни устройства, както и работа с най-използваните в сектора QA инструменти.

  В края на програмата курсистите прилагат наученото в разработката на реален проект и завършват програмата с всички необходими умения, за да започнат работа като младши QA инженери.

  Кандидатстване и безплатен курс

  Кандидатстването за програмата става през сайта на Телерик Академия до 11 януари - ден преди входния изпит. Сред изискванията към кандидатите са навършени 18 години и базови познания по програмиране, които могат да усвоят с безплатен курс по основи на програмирането.

  Въведителният курс, който да подготви напълно начинаещите за входния изпит, ще се проведе в рамките на шест сесии в периода 14 ноември - 17 декември. Желаещите да кандидатстват за него трябва да завършат кандидатурата си за програмата до 8 ноември.

  Кариерен уебинар: Професия QA инженер

  На 28 октомври от 18:30 ч. Телерик Академия организира безплатен уебинар (необходима е регистрация), на който трейнърите Павлина Колева и Владимир Венков ще представят в детайли професията на QA инженера и необходимите качества и умения за успешна реализация. Участниците в уебинара ще получат и ценни съвети за кандидатстването в програмата Telerik Academy Alpha QA, подробности за входящия изпит, безплатния подготвителен курс и историите на възпитаници на Телерик Академия, които вече работят в ИТ сектора.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 10 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 10 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 11 часа
  преди 11 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс