вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1622 прочитания

    VMware стартира безплатна ИТ академия за девета поредна година

    Talent Boost ще се проведе изцяло виртуално, кандидатстването е отворено до 10 февруари 2021
    14 януари 2021, 14:32 a+ a- a

    VМwarе обяви, че за девета поредна година стартира своята безплатна образователна инициатива Talent Boost. Тази година програмата ще се проведе изцяло виртуално от 15-и февруари до 20-и май 2021 г. В нея ще вземат участие 30 курсиста, които ще усъвършенстват и развият своите умения в разработването на софтуерни решения. Към настоящия момент програмата е обхванала над 160 студенти, от които 60% вече са част от екипа на компанията.  

    Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Местата в нея са ограничени, затова одобрените кандидати ще преминат през онлайн задача по програмиране и ще бъдат поканени на кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно-ориентираното програмиране, структори от данни, алгоритми, логическо мислене и мотивация за учене.

    Програмата се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от програмиране, през продуктова сигурност и криптография, до разработване на мобилни приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

    Участниците ще се обучават от едни от най-добрите специалисти и опитни програмисти в световен мащаб. В рамките на 12-седмичното интензивно обучение водещи инженери от VMware стават лектори и ментори на студентите, записали се в безплатната академия. Едни от най-големите предимства на програмата са индивидуалното внимание по време на работа, което получава всеки успешен кандидат, както и възможността за общуване с водещи експерти в индустрията, което позволява на студентите от първа ръка да научат какво е да развиваш успешна кариера като IT специалист на глобално ниво.

    „Talent Boost е едно от най-добрите решения, които съм правила в живота си. Именно защото чрез нея придобих ценен опит и поставих началото на своето кариерно развитие. Програмата ти дава възможност да развиеш необходимите умения, за да бъдеш успешен инженер.“, коментира Николета Димитрова, софтуерен инженер във VMware България и участник в предходно издание на Talent Boost академията.

    Заинтересованите студенти могат да изпратят своите кандидатури за Talent Boost до 10 февруари 2021 г. Обучението започва седмица по-късно и ще продължи до средата на месец май, като лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден – изцяло виртуално.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на VMware Bulgaria в JOBS.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 2 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 3 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 6 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 7 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 8 часа