сряда, 20 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  412 прочитания

  VMware стартира безплатна ИТ академия за девета поредна година

  Talent Boost ще се проведе изцяло виртуално, кандидатстването е отворено до 10 февруари 2021
  14 януари 2021, 14:32 a+ a- a

  VМwarе обяви, че за девета поредна година стартира своята безплатна образователна инициатива Talent Boost. Тази година програмата ще се проведе изцяло виртуално от 15-и февруари до 20-и май 2021 г. В нея ще вземат участие 30 курсиста, които ще усъвършенстват и развият своите умения в разработването на софтуерни решения. Към настоящия момент програмата е обхванала над 160 студенти, от които 60% вече са част от екипа на компанията.  

  Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Местата в нея са ограничени, затова одобрените кандидати ще преминат през онлайн задача по програмиране и ще бъдат поканени на кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно-ориентираното програмиране, структори от данни, алгоритми, логическо мислене и мотивация за учене.

  Програмата се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от програмиране, през продуктова сигурност и криптография, до разработване на мобилни приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

  Участниците ще се обучават от едни от най-добрите специалисти и опитни програмисти в световен мащаб. В рамките на 12-седмичното интензивно обучение водещи инженери от VMware стават лектори и ментори на студентите, записали се в безплатната академия. Едни от най-големите предимства на програмата са индивидуалното внимание по време на работа, което получава всеки успешен кандидат, както и възможността за общуване с водещи експерти в индустрията, което позволява на студентите от първа ръка да научат какво е да развиваш успешна кариера като IT специалист на глобално ниво.

  „Talent Boost е едно от най-добрите решения, които съм правила в живота си. Именно защото чрез нея придобих ценен опит и поставих началото на своето кариерно развитие. Програмата ти дава възможност да развиеш необходимите умения, за да бъдеш успешен инженер.“, коментира Николета Димитрова, софтуерен инженер във VMware България и участник в предходно издание на Talent Boost академията.

  Заинтересованите студенти могат да изпратят своите кандидатури за Talent Boost до 10 февруари 2021 г. Обучението започва седмица по-късно и ще продължи до средата на месец май, като лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден – изцяло виртуално.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Ново извънредно положение в Португалия
  Препоръчва се българските граждани да се въздържат от пътувания до Португалия към момента
  преди 12 часа
  И КЕВР разреши на "Еврохолд" да придобие ЧЕЗ
  Предстои подписването на договорите за финансиране и прехвърлянето на акциите
  преди 13 часа
  преди 13 часа
  Румъния няма да поставя под карантина ваксинирани срещу Covid-19
  Те обаче трябва да са получили и втората доза от ваксината
  преди 14 часа
  преди 15 часа
  ЕП настоява за прозрачност на договорите за доставка на ваксини
  Евродепутатите изразиха съжаление относно „здравния национализъм“, включително предполагаеми паралелни договори, подписани от държавите членки, или опити да се конкурират помежду си