понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1626 прочитания

  Кан Академия вече има 151 хил. потребители в България

  Вижте какви са новостите в безплатната учебна платформа
  02 септември 2021, 16:26 a+ a- a

  Ученици, учители и родители ще са улеснени в обучението по математика и природни науки през новата учебна година. Това ще е възможно с подобренията и ново съдържание, подготвени от централата на Кан Академия зад океана и адаптирани за българските училища от “Образование без раници”.

  Платформата вече има 151 хиляди потребители в България.

  Вижте какви са новостите в безплатната учебна платформа на Кан:

  ● В курсовете по математика: От есента ще е наличен курсът по Математика за 12 клас по новата учебна програма, в сила от новата учебна 2021/2022 г. Също, изцяло обновени версии по Алгебра и Въведение в математическия анализ ще заменят старите. Много нови видео уроци и упражнения ще помагат на учениците да тестват знанията си, да тренират умения и да стават все по-добри, а на учителите – да правят преподаването си по-различно и интересно.

  ● Цели 6 нови курса по науките – биология, химия, физика, околна среда (екология) за напреднали, курс по геология и космология ще бъдат достъпни на английски съвсем скоро, а не след дълго и на български. Курсовете са предимно за прогимназиален и гимназиален етап. Курсът “Екология за напреднали” ще е достъпен още в самото началото на учебната година и на български, за българските училища.

  ● Т. нар. функционалност учене до Майсторство в Кан Академия отдавна се ползва по математика, а сега вече е налична и за курсовете по биология, химия, физика и здраве и медицина. Това е специалната система за обратна връзка на Кан Академия, която води учащия и го препраща към конкретни уроци и упражнения, които има нужда да затвърди, за да получи необходимите точки за Майсторство и да е сигурно, че е научил всичко важно по дадената тема. Тази система помага и на учители и родители да проследяват по-лесно напредъка на детето. За учениците, които събират точки за Майсторство по математика, може да има малко неудобство – точките и процентът постигнато Майсторство ще намалеят заради новодобавеното съдържание по математика. Но това се очаква да има и стимулиращ ефект – да мотивират учениците да решават и новите задачи, за да “постигнат нивото”, както в електронни игри например, и най-вече да достигнат 100-те % научено.

  ● Кратки описания на раздели и уроци вече могат да се видят вътре в самия курс и така учители и ученици да се ориентират по-лесно какво е съдържанието на учебните видеа и статии. Това е новост за курсовете по науки.

  ● Улеснение за учителите е, че през панела “Управление на задания” в профила си ще могат да настройват задания за самостоятелна работа на учениците с бъдещи начални дати, както и лесно да ги променят при нужда, така че да планират предварително работата на своя клас. Друга новост е, че учителите вече ще могат да променят началната и крайната дата на множество задания едновременно, за да им е по-лесно, когато задават задачи на целия клас през платформата.

  Сайтът и мобилното приложение на Кан Академия разполагат с над 14 000 видео урока и над 100 000 интерактивни упражнения и статии. Учениците могат да учат самостоятелно, но платформата се използва и в училище. Учебните й материали са вградени в учебна социална мрежа, сигурна и без никакво външно съдържание или реклама. Учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-и клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 35 минути
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво
  преди 1 час
  836 компании получават 85 млн. лв. за енергийна ефективност
  Става дума за сключени по процедура „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“ договори по ОПИК 2014-2020 г.
  преди 2 часа
  Интерконекторът с Гърция стартира успешно търговска експлоатация
  Председателят на ЕК и редица държавни глави приветстваха приемането на първите количества природен газ по IGB по време на официално събитие в София
  преди 3 часа
  7 партии влизат в новия парламент
  При 99% обработени протоколи
  преди 3 часа
  179 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 259 948