понеделник, 29 ноември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1225 прочитания

  Кан Академия вече има 151 хил. потребители в България

  Вижте какви са новостите в безплатната учебна платформа
  02 септември 2021, 16:26 a+ a- a

  Ученици, учители и родители ще са улеснени в обучението по математика и природни науки през новата учебна година. Това ще е възможно с подобренията и ново съдържание, подготвени от централата на Кан Академия зад океана и адаптирани за българските училища от “Образование без раници”.

  Платформата вече има 151 хиляди потребители в България.

  Вижте какви са новостите в безплатната учебна платформа на Кан:

  ● В курсовете по математика: От есента ще е наличен курсът по Математика за 12 клас по новата учебна програма, в сила от новата учебна 2021/2022 г. Също, изцяло обновени версии по Алгебра и Въведение в математическия анализ ще заменят старите. Много нови видео уроци и упражнения ще помагат на учениците да тестват знанията си, да тренират умения и да стават все по-добри, а на учителите – да правят преподаването си по-различно и интересно.

  ● Цели 6 нови курса по науките – биология, химия, физика, околна среда (екология) за напреднали, курс по геология и космология ще бъдат достъпни на английски съвсем скоро, а не след дълго и на български. Курсовете са предимно за прогимназиален и гимназиален етап. Курсът “Екология за напреднали” ще е достъпен още в самото началото на учебната година и на български, за българските училища.

  ● Т. нар. функционалност учене до Майсторство в Кан Академия отдавна се ползва по математика, а сега вече е налична и за курсовете по биология, химия, физика и здраве и медицина. Това е специалната система за обратна връзка на Кан Академия, която води учащия и го препраща към конкретни уроци и упражнения, които има нужда да затвърди, за да получи необходимите точки за Майсторство и да е сигурно, че е научил всичко важно по дадената тема. Тази система помага и на учители и родители да проследяват по-лесно напредъка на детето. За учениците, които събират точки за Майсторство по математика, може да има малко неудобство – точките и процентът постигнато Майсторство ще намалеят заради новодобавеното съдържание по математика. Но това се очаква да има и стимулиращ ефект – да мотивират учениците да решават и новите задачи, за да “постигнат нивото”, както в електронни игри например, и най-вече да достигнат 100-те % научено.

  ● Кратки описания на раздели и уроци вече могат да се видят вътре в самия курс и така учители и ученици да се ориентират по-лесно какво е съдържанието на учебните видеа и статии. Това е новост за курсовете по науки.

  ● Улеснение за учителите е, че през панела “Управление на задания” в профила си ще могат да настройват задания за самостоятелна работа на учениците с бъдещи начални дати, както и лесно да ги променят при нужда, така че да планират предварително работата на своя клас. Друга новост е, че учителите вече ще могат да променят началната и крайната дата на множество задания едновременно, за да им е по-лесно, когато задават задачи на целия клас през платформата.

  Сайтът и мобилното приложение на Кан Академия разполагат с над 14 000 видео урока и над 100 000 интерактивни упражнения и статии. Учениците могат да учат самостоятелно, но платформата се използва и в училище. Учебните й материали са вградени в учебна социална мрежа, сигурна и без никакво външно съдържание или реклама. Учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-и клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  АИКБ: Сивият сектор у нас е 21,5%
  Методика за превенция на недекларираната заетост ще помага на работодателите да не допускат сиви практики
  преди 8 часа
  Хапчето на Merck е значително по-малко ефективно от първоначално съобщеното
  Според новите данни ефективността му срещу хоспитализации и смърт е 30%
  преди 9 часа
  109-ият магазин Lidl отвори врати в София
  Обектът е построен на мястото на някогашната Къпалня „Чайка“ на бул. „Тодор Александров“ в ж.к. Разсадника
  преди 10 часа
  eMAG стартира програмата „От България“ в подкрепа на малките производители
  От програмата могат да се възползват малки местни производители, НПО и занаятчии
  преди 11 часа
  30% от бизнеса в сектор „Търговия, транспорт и ресторантьорство“ отчита намалени приходи
  През октомври почти 30% от нефинансовите предприятия у нас отчитат намалени приходи