вторник, 23 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2406 прочитания

  Стартира кандидатстването за лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“ на EVN България

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция
  22 март 2022, 15:40 a+ a- a

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN

  EVN България обяви старта на стажантската си програма „Младежи с бъдеще“. Тазгодишната кампания по набиране на кандидатури стартира на 1 март и ще продължи до края на месец април.

  По време на стажа, който е с продължителност три месеца (юли, август и септември), бъдещите специалисти ще имат възможност:

  •да развият уменията си  чрез реални задачи и проекти;

  •да работят съвместно с личен ментор по специално изготвена за тях Индивидуална програма

  •да си сътрудничат с най-добрите професионалисти в бранша

  •да получат въвеждащо обучение, чрез което да се запознаят с корпоративната култура на EVN и организацията на работа

  •да работят за пръв път (може би) в живота си на трудов договор и да получат осигуровки

  •да ползват платен отпуск, пропорционално на отработеното време.

  Като част от един от най-големите сектори в държавата – енергетиката, EVN България дава възможност за развитие на специалисти от различни сфери. От старта на стажантската програма преди 17 години до днес през нея са преминали успешно над 600 стажанти, а над 200 от тях продължават кариерното си развитие в компанията.

  Марио Маринов е един от ярките примери за това как пътят на успеха може да започне от стажантска позиция, като днес той вече е координатор на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове на EVN. Ето какво споделя Марио за кариерното си развитие в компанията:

  Защо избрахте да кандидатствате по програмата на EVN „Младежи с бъдеще“?
  Разбрах за стажантската програма от форум в Технически университет – гр. София, в който учих тогава. Кандидатствах по обявена стажантска позиция и след провеждане на интервю бях избран за стажант в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Свиленград. Избрах „Младежи с бъдеще“, защото исках да видя практическата насоченост на теоретичните неща, които изучавах в университета.

  Кой е най-запомнящият се момент от стажа Ви?
  Имам доста запомнящи се моменти, но има един конкретен, който се откроява най-много. Няма да забравя деня, в който възникна голяма авария, засягаща няколко села. Прекият ми ръководител пое задачата и заедно с мен и още един колега се зае с отстраняването на проблема. Започнахме да правим обход и манипулации по електропровода, който минаваше през стръмен планински терен. Прекият ми ръководител откри аварията, заедно с колегата я отстраниха и възстановихме захранването по електропровода. На връщане в едно от селата дори ни спря група хора, която ни благодари, че сме реагирали толкова бързо. Това беше първото ми подобно преживяване и изпитах истинско удовлетворение от добре свършената работа.

  Как се разви кариерата Ви след това?
  След като стажа ми в КЕЦ Свиленград приключи, на следващата година кандидатствах отново за стажантската програма на EVN „Младежи с бъдеще“. Бях сред одобрените кандидати и отново прекарах летния си стаж в EVN, но този път в КЕЦ Хасково. След тези два поредни стажа получих покана за интервю за свободна позиция за електромонтьор в КЕЦ Свиленград. Приех с удоволствие, отидох на интервю и бях одобрен. Започнах работа като електромонтьор, а след известно време получих предложение да стана ръководител група „Поддържане“ в КЕЦ-а, тъй като досегашният ръководител се пенсионираше. Бях поласкан от предложението, защото разбрах, че то е било предварително обсъдено с всички колеги от групата, и именно от тях съм получил пълна подкрепа. Признавам, че приех тази позиция с голямо желание, но и с малко страх от предизвикателствата, които ми предстояха. Близо пет години изпълнявах ролята на ръководител на групата, когато през лятото на 2021 г. получих предложение да заема позицията специалист-координация на клиентски енергоцентрове или иначе казано отговарям за координацията на всички групи „Поддържане“ на клиентските енергоцентрове в EVN. Тази отговорна позиция също е голямо изпитание за мен, но се надявам, че се справям.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
  Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
  преди 18 часа
  Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
  Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
  преди 19 часа
  преди 19 часа
  Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
  В Азия цената е намалена с около $2000
  преди 19 часа
  НС отложи на първо четене пълната либерализация на пазара на ток
  Либерализацията на пазара на ток за бита се отлага с година
  преди 22 часа
  Ocado Technology създава ново звено в България
  Дивизия за мониторинг и техническа поддръжка на автоматизираните и роботизирани складове на компанията се създава в софйския й офис