сряда, 06 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  908 прочитания

  Шафхаузенският технологичен институт разкрива нови образователни възможности за българските ученици и студенти

  Бакалавърските и магистърските програми са достъпни в кампусите в Швейцария и Германия
  22 юни 2022, 10:19 a+ a- a

  Шафхаузенският технологичен институт (SIT) в Швейцария обяви две нови образователни възможности за всички български ученици и студенти. Съвместно с Якобс Юнивърсити (JUB) в Бремен, SIT представи своите бакалавърски и магистърски програми в България, достъпни в кампусите в Швейцария и Германия.  

  Обогатената програма „Магистър по компютърни науки и софтуерен инженеринг” (MSc CSSE) за предстоящия образователен поток за 2022 ще е достъпна в два кампуса: Шафхаузен в Швейцария и Бремен в Германия. Тази програма предоставя задълбочени знания, както и практически умения в сфери като квантови изчисления, интелигентни автономни системи, символичен изкуствен интелект, системна сигурност и софтуерно инженерство.

  Заедно с това двете академични институции развиват широк спектър от бакалавърски програми в сферата на компютърните науки, здравето, многообразието. Това са интердисциплинарни учебни програми, вариращи от естествени науки, математика и инженерство до социални науки и икономика. Класовете са малки и за всеки студент професорът се явява личен ментор и академичен съветник. Студентите участват активно в научни изследвания още от първата си година на обучение.

  Съвместната мисия на SIT и JUB е да подготвят дигиталните лидери на утрешния ден. Екипът, разработил програмата, се ръководи от Питър Заспел, професор по компютърни науки и електротехника в Якобс Юнивърсити, и Мауро Пеце, програмен директор в Шафхаузенския технологичен институт. Магистърската програма е достъпна за студенти със задълбочени познания в областта на компютърните науки. Абсолвентите ще завършат обучението си с магистърска теза.

  Програмата включва няколко задължителни курса, но позволява на студентите да избират избираеми предмети в три основни области: софтуерно инженерство, киберсигурност и изкуствен интелект. Освен това студентите са свободни да избират своето местоположение между Шафхаузен, Швейцария, и Бремен, Германия.

  На разположение на студентите са пълни стипендии, покриващи таксите за обучение, както и други финансови възможности.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  МЗ: Възрастните най-активни при поставянето на втори бустери
  Над 4200 са общо всички поставени втори бустерни ваксини у нас
  преди 6 часа
  ЕК ще представи през лятото правила за въвеждане на напълно автономни коли в ЕС
  С новите мерки за безопасност се очаква до 2038 да бъдат спасени над 25 000 живота и да се избегнат поне 140 000 тежки наранявания
  преди 7 часа
  59% от компаниите у нас продължават с плановете за териториално разширяване
  50% от ИТ лидерите в България споделят, че планират да изместят повече бизнес функции към облака, показва проучване на Equinix
  преди 7 часа
  преди 8 часа
  ЕП призна газа и ядрената енергия за зелени
  Решението може да влезе в сила от 1 януари 2023
  преди 8 часа
  Exacta Solutions отваря нов офис в София
  Начело на офиса в София е Росица Великова