понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1226 прочитания

  Близо 1000 души са учили безплатно програмиране в Телерик Академия през последната година

  Академията вече приема кандидатури за последното за 2022 издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него
  06 юли 2022, 16:25 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Образователната организация Телерик Академия обяви, че през последната година в безплатните курсове по основи на програмирането в Telerik Academy Alpha са участвали близо 1000 души. Програмите позволяват на планиращите ИТ кариера да направят първите си стъпки в програмирането, да разберат дали това е пътят за тях и да се подготвят за избраната 6-месечна програма за ИТ кариерен старт.

  Академията обяви още, че вече приема кандидатури за последното за 2022 година издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него.

  Обучението с Java е подходящо за хора с или без начален опит в ИТ сферата. До 21 август начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс, а хората с опит да кандидатстват за ранния прием и да се възползват от възможността да си запазят място в ограничената група курсисти - 40-45 човека.

  „Радваме се на изключителен интерес към безплатните курсове по основи на програмирането преди Telerik Academy Alpha, откакто ги направихме отворени за всички преди година. За някои от участниците в тях това беше най-добрият начин да проверят дали програмирането е за тях, а за други - врата към уникалните със своя формат 6-месечни програми за ИТ кариерен старт Alpha. Увеличението на годишна база е 90% и е още една стъпка в посока да направим професията програмист по-достъпна за всеки с желание и мотивация да се учи и развива. За много от нашите курсисти промяната на професионалния път означава и положителна промяна на целия им живот благодарение на множеството и добре платени възможности в ИТ сектора“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. 

  Безплатна подготовка за начинаещи

  Кандидатстването в последното издание на Alpha Java за 2022 г. продължава до 16 октомври и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. До 21 август начинаещите в ИТ сферата могат да заявят интерес за безплатния курс по основи на програмирането преди програмата Alpha с Java, с който започват своя път към професия програмист от нула. Курсът включва 6 лекции и в него участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт и екип от ментори, успешни бивши курсисти на Академията, които ги напътстват при създаване на програми и решаването на казуси. 

  Хората с начален опит в програмирането имат възможност да бъдат приети в програмата още през лятото с ранния приемен изпит на 23 август. За целта трябва да завършат кандидатурата си до 21 август през сайта на Телерик Академия.

  Всички умения за успешна реализация в ИТ сферата

  Програмата Alpha с Java е подходяща както за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора, така и за хора, които искат да надградят своите базови умения в областта. Съчетанието на теория и практика, технологични и софт скилс умения, работа в малки групи и разработка на реални уеб приложения са в основната на цялостната подготовка на участниците, така че те да бъдат готови за работа в реална работа среда и да имат уменията, които софтуерните компании търсят.

  Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Това гарантира персонален подход на обучение, ключов за успешната реализация в ИТ сектора. Към екипа от трейнъри в Alpha с Java се присъединяват и ментори, бивши курсисти в Академията, които напътстват участниците в най-ключовите моменти от обучението им. Кариерен коуч се включва с ценни насоки за изготвяне на CV и портфолио и организира тест интервюта, с които участниците да подплатят натрупаните технологични качества, за да се отличат допълнително по време на интервю.

  Курсистите се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, още по време на програмата, и имат възможност да започнат работа в някоя от тях или навсякъде в ИТ сферата. 

  На 27 юли 2022 г., Петър Райков - Мениджър „Технологични Обучения“ в Телерик Академия, и Боян Хаджиев - Старши Софт Скилс Трейнър в Академията, ще разкажат повече за програмата, кандидатстването и всички умения, с които ще се подготвят участниците в Alpha за първата си работа в ИТ сферата. Към тях ще се присъединят и курсисти на Академията, които ще споделят за своя опит с програмата. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица