петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1495 прочитания

    Близо 1000 души са учили безплатно програмиране в Телерик Академия през последната година

    Академията вече приема кандидатури за последното за 2022 издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него
    06 юли 2022, 16:25 a+ a- a

    Снимка: Телерик Академия

    Образователната организация Телерик Академия обяви, че през последната година в безплатните курсове по основи на програмирането в Telerik Academy Alpha са участвали близо 1000 души. Програмите позволяват на планиращите ИТ кариера да направят първите си стъпки в програмирането, да разберат дали това е пътят за тях и да се подготвят за избраната 6-месечна програма за ИТ кариерен старт.

    Академията обяви още, че вече приема кандидатури за последното за 2022 година издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него.

    Обучението с Java е подходящо за хора с или без начален опит в ИТ сферата. До 21 август начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс, а хората с опит да кандидатстват за ранния прием и да се възползват от възможността да си запазят място в ограничената група курсисти - 40-45 човека.

    „Радваме се на изключителен интерес към безплатните курсове по основи на програмирането преди Telerik Academy Alpha, откакто ги направихме отворени за всички преди година. За някои от участниците в тях това беше най-добрият начин да проверят дали програмирането е за тях, а за други - врата към уникалните със своя формат 6-месечни програми за ИТ кариерен старт Alpha. Увеличението на годишна база е 90% и е още една стъпка в посока да направим професията програмист по-достъпна за всеки с желание и мотивация да се учи и развива. За много от нашите курсисти промяната на професионалния път означава и положителна промяна на целия им живот благодарение на множеството и добре платени възможности в ИТ сектора“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. 

    Безплатна подготовка за начинаещи

    Кандидатстването в последното издание на Alpha Java за 2022 г. продължава до 16 октомври и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. До 21 август начинаещите в ИТ сферата могат да заявят интерес за безплатния курс по основи на програмирането преди програмата Alpha с Java, с който започват своя път към професия програмист от нула. Курсът включва 6 лекции и в него участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт и екип от ментори, успешни бивши курсисти на Академията, които ги напътстват при създаване на програми и решаването на казуси. 

    Хората с начален опит в програмирането имат възможност да бъдат приети в програмата още през лятото с ранния приемен изпит на 23 август. За целта трябва да завършат кандидатурата си до 21 август през сайта на Телерик Академия.

    Всички умения за успешна реализация в ИТ сферата

    Програмата Alpha с Java е подходяща както за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора, така и за хора, които искат да надградят своите базови умения в областта. Съчетанието на теория и практика, технологични и софт скилс умения, работа в малки групи и разработка на реални уеб приложения са в основната на цялостната подготовка на участниците, така че те да бъдат готови за работа в реална работа среда и да имат уменията, които софтуерните компании търсят.

    Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Това гарантира персонален подход на обучение, ключов за успешната реализация в ИТ сектора. Към екипа от трейнъри в Alpha с Java се присъединяват и ментори, бивши курсисти в Академията, които напътстват участниците в най-ключовите моменти от обучението им. Кариерен коуч се включва с ценни насоки за изготвяне на CV и портфолио и организира тест интервюта, с които участниците да подплатят натрупаните технологични качества, за да се отличат допълнително по време на интервю.

    Курсистите се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, още по време на програмата, и имат възможност да започнат работа в някоя от тях или навсякъде в ИТ сферата. 

    На 27 юли 2022 г., Петър Райков - Мениджър „Технологични Обучения“ в Телерик Академия, и Боян Хаджиев - Старши Софт Скилс Трейнър в Академията, ще разкажат повече за програмата, кандидатстването и всички умения, с които ще се подготвят участниците в Alpha за първата си работа в ИТ сферата. Към тях ще се присъединят и курсисти на Академията, които ще споделят за своя опит с програмата. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ