четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  989 прочитания

  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT

  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 13:58 a+ a- a

  Д-р Драгомир Ангелов, световно-известният учен в областта на компютърното зрение, пристига в София, за да участва в първата техническа конференция на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). В момента д-р Ангелов е директор на изследователската дейност на Waymo - компанията, преди позната като проекта на Google за създаване на автономни автомобили, а преди да поеме този пост прекарва 8 години в Google като ръководител на екип, отговарящ за разработката на нови методи, свързани с дълбоките невронни мрежи. Д-р Ангелов е и един от менторите в докторантската програма на INSAIT, която ще стартира през октомври 2022 година.

  „Докато растях в България, успях да развия силния си интерес и стабилна основа за науката. Винаги съм се надявал, че и в Източна Европа ще има институция за компютърни науки на световно ниво, която да се погрижи за големия талант и потенциал на хората от региона. Сега, благодарение на INSAIT, тази надежда се превърна в реалност! Оценявам високо предоставената ми възможност да бъда част от преподавателите от звездния екип на INSAIT. Като част от говорителите на конференцията и ментор в докторантската програма, с нетърпение очаквам да споделя страстта и опита си в компютърното зрение и автономното шофиране с новото поколение талантливи изследователи“, сподели Д-р Драгомир Ангелов.

  За първи път тази година, на 30 септември и 1 октомври 2022 година, в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“, института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира двудневна конференция, на която ще събере топ изследователи от Google, Waymo, AWS, MIT, ЕTH Zurich, EPFL, Max-Planck, и Yale. Събитието ще премине под мотото „Emerging Trends in AI and Computing Research“, като неговата цел е да представи на всички присъстващи технологиите на бъдещето. Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в дълбоко-технологичния сектор, и ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

  По време на събитието световно известните изследователи, повечето от които са и ментори в докторантската програма на INSAIT, ще представят заинтригуващи презентации на ключови теми като: машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 минути
  От началото на годината Kaufland инвестира 300 000 лв. в контрол на качеството
  Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента си всяка година
  преди 51 минути
  преди 15 часа
  ЕК предлага бюджет за догодина от 189,3 млрд. евро
  Сред приоритетите му са икономическо възстановяване, стратегическа автономност и създаване на работни места
  преди 16 часа
  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души
  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  преди 18 часа
  ЕС отпуска 1.23 млрд. за подобряване на психичното здраве
  Около 84 млн. души в ЕС са били засегнати от проблеми, свързани с психичното здраве, още преди пандемията
  преди 19 часа
  Teva инвестира 15 млн. евро в ново производство в Троян
  То ще увеличи работещите в завода до 300 души