петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  687 прочитания

  Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата конференция на INSAIT

  Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT
  23 септември 2022, 13:58 a+ a- a

  Д-р Драгомир Ангелов, световно-известният учен в областта на компютърното зрение, пристига в София, за да участва в първата техническа конференция на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). В момента д-р Ангелов е директор на изследователската дейност на Waymo - компанията, преди позната като проекта на Google за създаване на автономни автомобили, а преди да поеме този пост прекарва 8 години в Google като ръководител на екип, отговарящ за разработката на нови методи, свързани с дълбоките невронни мрежи. Д-р Ангелов е и един от менторите в докторантската програма на INSAIT, която ще стартира през октомври 2022 година.

  „Докато растях в България, успях да развия силния си интерес и стабилна основа за науката. Винаги съм се надявал, че и в Източна Европа ще има институция за компютърни науки на световно ниво, която да се погрижи за големия талант и потенциал на хората от региона. Сега, благодарение на INSAIT, тази надежда се превърна в реалност! Оценявам високо предоставената ми възможност да бъда част от преподавателите от звездния екип на INSAIT. Като част от говорителите на конференцията и ментор в докторантската програма, с нетърпение очаквам да споделя страстта и опита си в компютърното зрение и автономното шофиране с новото поколение талантливи изследователи“, сподели Д-р Драгомир Ангелов.

  За първи път тази година, на 30 септември и 1 октомври 2022 година, в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“, института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира двудневна конференция, на която ще събере топ изследователи от Google, Waymo, AWS, MIT, ЕTH Zurich, EPFL, Max-Planck, и Yale. Събитието ще премине под мотото „Emerging Trends in AI and Computing Research“, като неговата цел е да представи на всички присъстващи технологиите на бъдещето. Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в дълбоко-технологичния сектор, и ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

  По време на събитието световно известните изследователи, повечето от които са и ментори в докторантската програма на INSAIT, ще представят заинтригуващи презентации на ключови теми като: машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 6 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство
  преди 6 часа
  От октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП
  Над 2 млн. пъти са ползвани е-услугите в обновения портал на НАП само за месец
  преди 6 часа
  27 дестски градини се строят в София в момента
  Новата сграда на детска градина в район „Витоша“ беше открита
  преди 7 часа
  БНБ: Има рискове за нарастване на задлъжнялостта
  Централната банка повишава нивото на капиталовия буфер за рискови заеми от октомври 2023