неделя, 25 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  881 прочитания

  Български ученици с призове от престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics

  За поредна година възпитаници от родни учебни заведения показаха отлични знания по английски език
  16 октомври 2023, 11:26 a+ a- a

  Отличените ученици. Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

  За поредна година възпитаници от родни учебни заведения, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, показаха отлични знания по английски език на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics (KGL). Финалният кръг Global Test се проведе по време на 3-дневно събитие English Olympiad Global Event в гр. Солун, Гърция. Учениците влязоха в първоначална надпревара с близо 50 хил. деца от 33 държави. След проведени национални кръгове, те се класираха сред 127-те допуснати до големия финал на състезанието. България беше страната с най-голям брой участници, явили се на Global Test и завоювала 2 от общо 13 места.

  Повод за гордост тази година ни дадоха четирима ученици - Мартин Николов и Ива Войнова, възпитаници на ПМГ „Акад. С. Корольов”, гр. Благоевград, Дамяна Димова от ПГПГЗЕ „Захарий Стоянов”, гр. Сливен, и Тони Гърков - ученик в НПГ „Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев.

  Дамяна Димова грабна златото в ниво B2, показвайки най-добри знания сред всички участници. Мартин Николов също се качи на стълбичката, заемайки третото място в ниво A1. Те бяха отличени със сертификати, медали, купи и парични награди.

  Сертификати за отлични постижения и изключително представяне получиха Ива Войнова и Тони Гърков в нива съответно А2 и B1. За показаните знания те също получиха медали и награди.

  „Спечелването на награди от български ученици се превръща в една хубава традиция. За поредна година те ни дадоха повод за радост и огромна гордост. Призовите места, които носят на страната ни ежегодно, ни мотивират да работим още по-усърдно в посока на създаване на подходяща среда и възможности за тяхното развитие и непрестанно надграждане знанията им. Конкуренцията, с която трябваше да мерят знанията си, наистина е много голяма. KGL събира младежи от цял свят и само най-добрите биват допуснати до финалния кръг”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциация на Кеймбридж училищата в България.

  Асоциация на Кеймбридж училищата в България отново получи признание за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL-Outstanding Partner Award 2023.

  „Усърдния труд на целия екип, който стои зад успешното ни сътрудничество с организаторите на състезанието, беше оценен високо и тази година. Наградата, която получихме, е голямо признание за нас.”, допълни още Владимир Колев.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 1 ден
  преди 2 дни
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията