неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1063 прочитания

    Български ученици с призове от престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics

    За поредна година възпитаници от родни учебни заведения показаха отлични знания по английски език
    16 октомври 2023, 11:26 a+ a- a

    Отличените ученици. Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

    За поредна година възпитаници от родни учебни заведения, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, показаха отлични знания по английски език на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics (KGL). Финалният кръг Global Test се проведе по време на 3-дневно събитие English Olympiad Global Event в гр. Солун, Гърция. Учениците влязоха в първоначална надпревара с близо 50 хил. деца от 33 държави. След проведени национални кръгове, те се класираха сред 127-те допуснати до големия финал на състезанието. България беше страната с най-голям брой участници, явили се на Global Test и завоювала 2 от общо 13 места.

    Повод за гордост тази година ни дадоха четирима ученици - Мартин Николов и Ива Войнова, възпитаници на ПМГ „Акад. С. Корольов”, гр. Благоевград, Дамяна Димова от ПГПГЗЕ „Захарий Стоянов”, гр. Сливен, и Тони Гърков - ученик в НПГ „Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев.

    Дамяна Димова грабна златото в ниво B2, показвайки най-добри знания сред всички участници. Мартин Николов също се качи на стълбичката, заемайки третото място в ниво A1. Те бяха отличени със сертификати, медали, купи и парични награди.

    Сертификати за отлични постижения и изключително представяне получиха Ива Войнова и Тони Гърков в нива съответно А2 и B1. За показаните знания те също получиха медали и награди.

    „Спечелването на награди от български ученици се превръща в една хубава традиция. За поредна година те ни дадоха повод за радост и огромна гордост. Призовите места, които носят на страната ни ежегодно, ни мотивират да работим още по-усърдно в посока на създаване на подходяща среда и възможности за тяхното развитие и непрестанно надграждане знанията им. Конкуренцията, с която трябваше да мерят знанията си, наистина е много голяма. KGL събира младежи от цял свят и само най-добрите биват допуснати до финалния кръг”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциация на Кеймбридж училищата в България.

    Асоциация на Кеймбридж училищата в България отново получи признание за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL-Outstanding Partner Award 2023.

    „Усърдния труд на целия екип, който стои зад успешното ни сътрудничество с организаторите на състезанието, беше оценен високо и тази година. Наградата, която получихме, е голямо признание за нас.”, допълни още Владимир Колев.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години