неделя, 14 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1013 прочитания

  Най-полезните обучения: Ива Йорданова от Blankfactor за Snowflake

  Най-големият плюс е, че основните им курсове са предимно лабораторни упражнения, в които можеш да работиш директно в Snowflake и да създадеш цял end-to-end solution, казва Ива
  01 февруари 2024, 14:37 a+ a- a

  Ива Йорданова - Старши Специалист, база данни. Снимка: Blankfactor

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Ива Йорданова - Старши Специалист, база данни в Blankfactor.

  Съвсем наскоро завърших набор от обучения по Cloud платформата Snowflake, които са достъпни за всички през техния сайт https://learn.snowflake.com/en/courses/

  Екипът им е създал цял път на обучение с надграждане за всички, които не просто искат да се запознаят с възможностите на платформата Snowflake, но и за професионалистите, които имат амбицията да се сертифицират.

  Мотивацията ми да започна да уча Snowflake дойде на първо място от това, че Blankfactor e техен партньор. Още след първия курс, в който се запознах с възможностите на Snowflake, надхвърлящи тези на стандартните cloud платформи, интересът ми да задълбоча ученето нарасна. Съзрях потенциала да предоставяме на повече клиенти по-оптиминални data решения, които да са надграждане на вече съществуващата им cloud среда.

  Най-големият плюс е, че основните им курсове са предимно лабораторни упражнения, в които можеш да работиш директно в Snowflake и да създадеш цял end-to-end solution.

  Може би недостатък по мое мнение е лимитът от време, през който trial account-ът ти е активен, за да завършиш пълното обучение. Разбира се, 30 дни са достатъчни за повечето хора, но се изисква добро управление на времето.

  Препоръката ми е, ако търсите добри и актуални обучения, да се насочвате първо към официалните обучителни платформи на продукта, от който се интересувате, защото те могат да ви дадат напълно безплатно една добра основа, а след това да надграждате с платени платформи като Udemy и DataCamp например. 

  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 2 дни
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 2 дни
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 2 дни
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 2 дни
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 2 дни
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI