четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1924 прочитания

    Банка ОТП стартира нова международна стартъп програма

    До края на ноември ще се приемат заявления от компании от целия свят, включително и от България
    19 октомври 2018, 10:46 a+ a- a

    В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си международна програма акселератор, като до края на ноември месец 2018 г. ще приема заявления от прохождащи стартъпи и от скейлъп компании от целия свят, включително и от България. Участниците  в тримесечната програма ще имат възможност да усъвършенстват решенията си в партньорство с банката и с подкрепата на мениджмънта, експертите и изтъкнати партньори на Банка ОТП. Крайният срок за подаване на заявленията е 30 ноември. 

    На 17 октомври 2018 г. Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК ЕАД, стартира втората си кампания за стартъп кандидатури в рамките на OTP Startup Program. Инициативата се подкрепя от унгарски и международни корпоративни партньори, обединени от слогана „Дайте тласък на бизнеса си!“. Кандидатури се приемат до 30 ноември на адрес www.otpstartup.com. 

    Банка ОТП търси стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще имат възможност да тестват интегрирането на своите продукти и услуги с банковите технологии, за да установят дали имат приложение в пазарна среда. В процеса на имплементация компаниите-участници ще се ползват от опита и менторството на ключови експерти на банката, от широката й партньорска мрежа и от специално организирани уъркшопи. 

    OTP Startup Program набира стартъп компании в следните 5+1 области:

    •Работа с данни и аналитични инструменти

    •Потребителско изживяване и обслужване

    •Вътрешна ефективност

    •Отворено банкиране и сигурност

    •Продуктови иновации

    •Disruptive банкови решения, които не се причисляват към горните категории 

    Подборът на участниците в програмата ще премине в три кръга. Първо, кандидатите трябва да попълнят онлайн заявление. Екипът на програмата ще разглежда кандидатурите по реда на постъпването им и ще покани избраните компании за видео интервю. Най-обещаващите кандидати ще участват в двудневен лагер, който ще се проведе в Будапеща през януари 2019 г. Там те ще имат възможност да създават контакти, обменят информация и да се срещнат със спонсорите и менторите си от Банка ОТП. Тримесечният период на реализация на програмата ще бъде в периода  март - май 2019 г. и няма да изисква преместване в Будапеща. Като кулминацията на програмата ще бъде организиран „Демо ден“ през май 2019 г., където участниците ще могат да демонстрират постиженията си пред мениджъри от Банка ОТП, подбрани инвеститори и експерти по иновации от националната и международна мрежа от корпоративни партньори на Банка ОТП. 

    „Предишната ни стартъп програма получи сериозен международен отзвук. Кандидатстваха повече от 200 компании, а осем от тях се включиха в програмата и работиха с нас през последните месеци. Най-важното е, че очакваме с някои от тях да установим дълготрайно сътрудничество. Окуражени от успеха на първата програма, решихме да стартираме  втора, за да влезем във връзка с още обещаващи стартъпи и заедно с тях да създадем банковите решения на бъдещето по един структуриран начин. Надяваме се, че новата програма ще бъде още по-привлекателна за стартъп компаниите, заяви Андраш Фишер, отговарящ за иновациите в банкирането на дребно в Банка ОТП. 

    OTP Startup Program е безплатна програма акселератор, която не изисква капитал. Приемат се кандидатури от целия свят.

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка