петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2969 прочитания

    Nuvei придобива финтех компанията SafeCharge

    Компанията ще запази присъствието си в България, където има 120 служители
    31 май 2019, 12:03 a+ a- a

    Канадската компания Nuvei придобива финтех дружеството SafeCharge International Group, с около 400 служители по целия свят, от които над 120 служители са базирани в България. Въпреки придобиването SafeCharge ще запази присъствието си у нас. Не се предвиждат промени от страна на Nuvei по отношение на активите или изследователските и развойни дейности в нашата страна. Сделката оценява SafeCharge на приблизително 889 милиона долара.

    Ръководството на Nuvei изрази увереност, че SafeCharge е атрактивен бизнес с едни от водещите позиции на бързо развиващия се пазар на разплащания за електронната търговия. SafeCharge разполага със собствена технологична платформа и стабилна клиентска база, и продължава да разширява предлагането на своите продукти в широк спектър от индустрии, включително онлайн търговия, онлайн туристически агенти и дигитални стоки. Сред ключовите предимства на компанията е и значителният опит на нейния управленски екип в платежната индустрия, който е от решаващо значение за досегашния й успех.

    „Придобиването трябва да даде възможност на SafeCharge да се възползва от присъствието на Nuvei в Северна Америка и възможностите за продажби и маркетинг, за да изпълни и ускори амбициите си за растеж. Бордът е уверен, че бизнесите ни споделят сходна предприемаческа култура, както и че плановете на Nuvei да инвестира и да развива бизнеса на SafeCharge правят предложената сделка положителна за SafeCharge и нейните акционери като цяло“, коментира придобиването, Дейвид Авги, главен изпълнителен директор на SafeCharge.

    „Много сме развълнувани от обединението на SafeCharge и Nuvei, което ще създаде един наистина глобален, водещ доставчик на платежни технологии със значителни размери. Дейностите ни се допълват сериозно в множество отношения, включително география, технология, ключови вертикали и клиенти. Смятаме, че технологичната платформа, разработена от SafeCharge, е изключителна и ще послужи като основа за напредък, на база на която ще продължим да развиваме общия бизнес и да предоставяме на клиентите и партньорите си най-добрите продукти и услуги в своя клас. И накрая, очакваме с нетърпение да посрещнем висококвалифицирания управленски екип и служителите на SafeCharge в семейството на Nuvei”, заяви Филип Файер, председател и главен изпълнителен директор на Nuvei.

    Nuvei е един от водещите доставчици на технологични платежни решения за търговци и партньори в областта на технологиите и дистрибуцията, предимно в САЩ и Канада. Той работи с над 1500 независими търговски организации (ISOs), независими доставчици на софтуер (ISV), фасилитатори на плащания, разработчици и платформи за електронна търговия, подпомагайки ги с технологии, експертни познания и обслужване, необходими за тяхната разпознаваемост на пазара. Към момента Nuvei обработва продажби за приблизително 16 млрд. долара годишно от 52 000 търговци и 1 500 дистрибуторски партньори. Nuvei генерира приходи от 150 млн. долара и проформа EBITDA, коригирана в размер на 61 млн. долара, през финансовата година, приключила на 31 декември 2018 г., постигайки годишен растеж съответно от 23 на сто и 14 на сто. Бизнесът на Nuvei е съсредоточен в САЩ и Канада, като неотдавна възможностите се разширяват, позволявайки обработката на плащания в Европа и Австралия. Nuvei е частна собственост и е пряко и непряко собственост на неговия основател, някои членове на ръководството и инвеститори.

    SafeCharge International Group е партньор за платежни услуги на най-взискателните компании в света. SafeCharge предоставя глобални платежни услуги за множество канали, от придобиването и издаването на карти до обработката и извършването на плащания, като всички те са подкрепени от модерни решения за управление на риска. Платежната платформа се свързва директно с всички основни платежни системи, включително Visa, MasterCard, American Express и Union Pay, както и над 150 локални методи за плащане. Дружеството е листнато на AIM на Лондонската фондова борса от 2014.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 3 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 19 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 19 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 20 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство