четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5969 прочитания

    Американската софтуeрна компания „МенторМейт“ вече има над 500 служители у нас

    Очаквам в следващите пет години да имаме повече от 1000 служители, прогнозира Стефан Цанев, VP of Operations в MentorMate
    05 август 2019, 13:58 a+ a- a

    Американската софтуерна компания „МенторМейт“ обяви, че броят на служителите ѝ в България вече надхвърля 500 души. 

    Компанията стартира дейността си в България в малък софийски апартамент с 15 служители през 2006. Тринадесет години по-късно компанията вече има пет офиса в страната - в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе, и е една от най-големите фирми за софтуерни услуги.

    Според Стефан Цанев, VP of Operations в „МенторМейт“,  фокусът не е върху броя, а и върху уменията и качествата на тези повече от 500 човека в българските офиси на фирмата.  „Ние сме компания, която винаги е растяла изцяло органично човек по човек и клиент по клиент, и за да сме успешни в този растеж, не правим компромиси с качеството. Ето защо това постижение е резултат от работата на всички колеги, които създават качествен софтуер за нашите клиенти”, казва Цанев.

    По думите му един от основните двигатели на бурния растеж е това, че всички мениджъри в компанията са технически лица. “Започвайки от мен и минавайки през целия мениджърски екип в България, всички до един сме създавали софтуер, преди да поемем по-ръководни позиции. Това ни помага да поддържаме правилната фирмена култура и да не мислим за хората като служители, а като членове на един и същ екип,” споделя той. 

     „Поддържането на баланс между senior и junior позиции е от голямо значение за плавното разрастване на бизнеса. В момента специалистите на senior ниво съставляват почти половината от служителите в България, докато тези на mid и junior ниво са 33% и 19%“, коментира Жени Кючукова, Director of Quality and Process.

    За стабилния растеж на компанията допринася и разширяването на User Experience (UX) услугите, които компанията предлага в световен план. В контекста на този стремглаво развиващ се технологичен сектор екипът на „МенторМейт“, разпределен между офисите в България и този в Минеаполис, продължава да прибавя таланти. По думите на Джей Милър, VP of Sales and Marketing, друга голяма стъпка в развитието на фирмата в тази посока е UX конференцията Elevate Design, която „МенторМейт“ организира в София през месец май. 

    През 2001 „МенторМейт“ започва да създава мобилни приложения. В следващите години компанията създава солидно портфолио, което включва услуги като стратегическо консултиране, UI/UX дизайн, cloud услуги, управление на проекти, разработване на уеб приложения, софтуерен качествен контрол (QA), continuation engineering и разбира се, разработване на мобилни апликации. „МенторМейт“ предлага иновативни софтуерни решения, които разрешават различни технологични казуси в здравеопазването, производството, финансите, образованието и други. Компанията има офиси в САЩ, България и Швеция. 

    Друга важна стъпка за компанията през 2019 е и създаването на Cloud Center of Excellence, чийто екип е специализиран в изграждането на сигурни, устойчиви и скалиращи инфраструктури, базирани върху Public Cloud. Тази година „МенторМейт“ стана Advanced Consulting Partner на Amazon Web Services (AWS), a на 15 август ще бъде домакин на еднодневно практическо обучение, водено от solution архитекти от AWS.

    „Конкуренцията в софтуерните услуги е ожесточена, но същевременно подтиква компаниите да се променят към по-добро и да бъдат винаги на една честота с новостите в областта. При такъв бурен растеж и такова ниво на конкуренция ние винаги сме били на върха на вълната и за да останем там, влагаме постоянни усилия,” казва Цанев. Той очаква компанията да продължи да расте и в следващите пет години да е надхвърлила 1000 служители, да е разработила още над 1000 софтуерни продукта и да е разширила географското си присъствие от гледна точка и на клиенти, и на офиси. Според него обаче най-важното е „МенторМейт“ да успее да адаптира себе си и културата си към новия мащаб.

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на MentorMate Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук 

    Вижте още:

    Как протича интервю за работа в MentorMate
    JOBS in BG: Какво е да работиш като iOS разработчик в MentorMate
    Любимият въпрос на интервю за работа на Ана Кожухарова, MentorMate

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк