петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2220 прочитания

    Китайската Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

    Компанията се интересува не само от възможността за асемблиране на електробуси, но и за производство на техните батерии
    30 август 2019, 12:33 a+ a- a

    На снимката в ляво от министъра е г-н Ван Дзянхао, директор на Борда на Alfa Bus. От дясно на министъра е председателят na Alfa Bus г-н Хуан Кунда, а до него е г-н Нелсон Вон - председател на ACN Worldwide

    Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски сертификат за всичките му компоненти Alfa Bus е на посещение в България по покана на министъра на икономиката Емил Караниколов. Двете страни са обсъдили в детайли възможностите за сътрудничество, потенциалната инвестиция и институционалната подкрепа от страна на държавата. На срещата са присъствали членове на Борда на директорите и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

    Компанията е един от най-ранните производители на автобуси в Китай, като е разработила своя първи електробус през 2002. Компанията развива R&D и производствена дейност на ключови резервни части за електробуси, като батерии и електрически мотори. Alfa Bus използва подобрена японска технология за производство на литий-манган батерии. Разполага с технологии за производство на резервни части със собствени права на интелектуална собственост. Alfa Bus е един от производителите, навлезли най-ранно на европейския пазар. През 2012 компанията получава първата ЕС хомологизация за свой електробус. През 2017 учредява в Италия смесена компания с италиански партньор. Електробусите на Alfa Bus постепенно навлизат на пазарите в Испания, Полша и други страни.

    По време на разговора е станало ясно, че китайският производител проучва пазара на България и има голям интерес от изграждането на завод, не само за асемблиране на автобуси, но и за производство на техните батерии, които да намерят пазарна ниша както у нас, така и в страните от Европейския съюз.

    Министър Караниколов е запознал делегацията с макроикономическите показатели за българския бизнес климат, като е изтъкнал, че България няма конкурент по кредитен рейтинг в региона, съобщават от прес центъра на министерството на икономиката. Зам.-министърът е допълнил, че страната ни скоро ще бъде на първо място по финансова стабилност в цяла Европа. Екипът на Министерството на икономиката се е ангажирал с пълно съдействие и реализиране на контакти в посока на бъдеще ползотворно сътрудничество. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 минути
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate
    преди 17 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 23 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 24 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации