вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6035 прочитания

    Кипърец изгражда нов квартал в София за над 500 млн. евро

    Като част от проекта „Велосити“ ще бъде изградено начално и средно училище
    02 септември 2019, 10:24 a+ a- a

    Над 500 милиона евро ще бъдат инвестирани във „Велосити“ - нов квартал в предградията на София, в близост до село Волуяк. За реализирането му е предвиден период от около 8 години. Общата площ на проекта е 140 хектара, комбиниращи имоти, собственост на българското дружество „Кадмос“, се отбелязва в прессъобщение. Към момента няколко компании са изявили интерес за участие в проекта, съобщи за медиите Теодорос Аристодему, управител на дружеството.

    Теодорос Аристодему е основател, главен изпълнителен директор и председател на Aristo Developers. Дружеството управлява група от дъщерни компании и е един от най-големите строителни предприемачи на територията на Кипър. Поддържа свои офиси в Кипър, Гърция, Великобритания, Русия, Китай, Дубай и Виетнам, се подчертава в прессъобщението.

    До момента в проекта „Велосити“ са волжени 55 млн. евро. Закупени са 1 388 896 кв. м. земя в границите на гр. София, с излаз на Околовръстен път и Ломско шосе. Главният предприемач на проекта „Велосити“ е фирма „Кадмос“, която предоставя земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата.

    Като част от проекта „Велосити“ ще бъде изградено начално и средно училище, което ще обучава на български и английски и ще има съответните международни акредитации.

    Къщите ще формират 2/3 от общата жилищна площ в новия квартал. Останалата 1/3 ще бъде заета от малки жилищни блокове. Новият квартал ще има достъп и до централа за термоелектрическа енергия. Инфраструктурата ще бъде проектирана така, че да насърчи хората да използват алтернативни методи за пътуване. Електрически автомобили също ще имат достъп до обществени зареждащи станции в района. Паркове и зелени площи ще бъдат разположение в близост до всяко домакинство. В квартала ще има детски градини, частно училище, здравни заведения, търговски, културен и спортен център, и офис пространства за малки и средни предприятия, се посочва в прессъобщението.

    Теодорос Аристодему е бил председател на Bank of Cyprus и член на Съвета на директорите на Cyprus Telecom Authority. Бил е също така и член на Съвета на директорите на Cyprus Airways. Има над 40-годишния си опит в сферата на недвижимите имоти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 17 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
    преди 18 часа
    Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
    Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
    преди 19 часа
    преди 19 часа
    Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
    В Азия цената е намалена с около $2000
    преди 20 часа
    НС отложи на първо четене пълната либерализация на пазара на ток
    Либерализацията на пазара на ток за бита се отлага с година